Mediji

Arhiv: Pionirska slovenska gospodarska delegacija v Saudovo Arabijo

Petdeset predstavnikov slovenskih in saudskih podjetij se je 22. Novembra 2022 v Riadu udeležilo saudsko-slovenske poslovne konference, ki sta jo organizirali GZS in Federacija saudskih zbornic, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in MGRT. Med priložnostmi za slovenska podjetja so bile izpostavljene inovativne rešitve za saudski gradbeni sektor, zdravju prijazno bivalno okolje ter poslovne IT rešitve. 

Člani slovenske gospodarske delegacije so svoje celovite rešitve za saudski trg predstavili tudi nacionalnemu razvijalcu nepremičnin, podjetju ROSHN, pooblaščenemu za izvajanje projektov savdskega javnega investicijskega sklada PIF. Odločevalci ROSHN s področij komercialnih strateških pobud, inovacij, trajnih projektov, urejanje prostora so izkazali veliko zanimanje za inovativne, reciklabilne materiale in proizvode, narejene iz obnovljivih virov ter IKT rešitve za izboljšano kakovost bivanja ter inovativne poslovne modele.

Gospodarska zbornica Slovenije v marcu 2023 načrtuje ponoven obisk slovenske gospodarske delegacije v Saudovi Arabiji in tako nadaljuje s skupinsko promocijo slovenskega gospodarstva v Rijadu in Džedi.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.