Mediji

Arhiv: Aleš Cantarutti se konec leta poslavlja s funkcije generalnega direktorja GZS

 Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je na današnji seji Upravnega odbora GZS podal nepreklicen odstop s funkcije. Mandat bo, iz osebnih razlogov, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS, zaključil 31. decembra 2022.

V času nekaj več kot leta in pol vodenja mag. Aleša Cantaruttija je bila Gospodarska zbornica Slovenije izjemno aktivna tako na področju splošne gospodarske in okoljske zakonodaje, pa tudi socialnega dialoga. Aktivno je bila vključena v oblikovanje protikoronskih zakonodajnih paketov za blažitev posledic epidemije, v zadnjem obdobju pa je bila in še vedno je intenzivno vpeta v pripravo ukrepov, ki naslavljajo energetsko draginjo.

Predsednik GZS Tibor Šimonke je za novo generalno direktorico GZS s štiriletnim mandatom predlagal Vesno Nahtigal. Kot dosedanja izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko je bila že sedaj del najožjega vodstvenega tima. Je intenzivno vpeta v vse ključne aktivnosti GZS, zlasti na področju industrijske politike, naslavljanja energetske draginje ter zelenega prehoda. 

UO GZS bo o njenem imenovanju glasoval korespondenčno.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.