Mediji

Arhiv: Vrh po vrhu za tuje diplomate

Tuje veleposlanike in ekonomske svetovalce, ki pokrivajo Slovenijo, smo na tradicionalnem sprejemu seznanili s cilji in zaključki nedavnega Vrha slovenskega gospodarstva. Predstavili smo jim tudi napoved gospodarskega okolja v letu 2023 ter načrtovane aktivnosti Centra za mednarodno poslovanje (CEMP) v prihodnjem letu.

Sodelovanje s tujimi diplomatskimi predstavništvi je v preteklosti rodilo marsikatero zgodbo o uspehu, je v uvodu poudaril generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in izpostavil podjetje Roto, ki ga je na dogodku predstavljala direktorica Nuša Pavlinjek Slavinc, sicer letošnja prejemnica nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Roto je podjetje iz Prekmurja, ki ima že osem obratov v Sloveniji in državah jugovzhodne Evrope, svoje izdelke pa izvaža v kar 65 držav.

Glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc je gostom predstavil gospodarske napovedi za leto 2023. Gospodarska rast naj bi znašala okoli enega odstotka. Na drugi strani bo prihodnje leto še vedno v znamenju relativno visoke inflacija, okoli šest odstotkov. Omenil pa je tudi nekaj dejavnikov, ki bi lahko vplivali na prognozo, kot so energetska kriza in vojna v Ukrajini.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.