Mediji

Arhiv: Strateški svet za kolektivno dogovarjanje z ministrom o ključnih spremembah na delovnopravnem področju

Na današnji seji Strateškega sveta GZS za kolektivno dogovarjanje je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec predstavil načrte ministrstva na delovno pravnem področju.

Koordinator strateškega sveta Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS, je uvodoma predstavil aktivnosti strateškega sveta pri spreminjanju zakonodaje na delavno pravnem področju. Izpostavil je pomen medsebojnega zaupanja, saj je le tako mogoče najti najboljše kompromisne rešitve.

Minister Luka Mesec je v svojem nagovoru povedal, da je »tukaj kot politik. Ne bomo se vedno strinjali, ne bo vam vedno všeč, kar bom javno izrekel … a vedno bom deloval v smeri gradnje zaupanja s socialnimi partnerjiZakon o delovnih razmerij se po besedah ministra odpira zaradi zahteve Evropske komisije po prenosu petih dni oskrbovalnega dopusta v slovensko zakonodajo. V tem odprtju ZDR-1 je vključenih še nekaj drugih predlogov ministrstva, in sicer delno omejevanje agencijskega dela, prostovoljna uvedba 30-dnevnega delovnika, razprava o božičnici, ki pa ne bo uveljavljena, če ne bo dosežen konsenz, prav tako  dodatek za sobotno delo in večje varstvo delavskih predstavnikov. Poudaril je, da povsod iščejo konsenz socialnih partnerjev.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.