Mediji

Arhiv: Memorandum MSP: nujna reforma šolstva

Nov korak na področju stanovanjske politike in gradnja stanovanj za mlade, temeljita prenova šolstva ter sistemska vzpostavitev dolgoročnega napovedovanja potreb po kompetencah so tri ključne točke pričakovanj GZS - Podjetniško trgovska zbornica (GZS - PTZ) do vlade, ki jih je predsednik UO PTZ mag. Brane Lotrič izpostavil v Memorandumu 2023.

Lotrič v memorandumu poudarja, da se tudi MSP soočajo s pomanjkanjem primernih kadrov, čemur botrujejo zmanjšana rodnost, nepremišljeno usmerjanje otrok pri izobraževanju ter neprivlačni delovni pogoji. Ob tem imajo današnje generacije drugačne vrednote in cilje, posledično bodo tudi delodajalci primorani spremeniti miselnost. Opozarja, da sicer slovenski izobraževalni sistem producira visoke strokovne kadre, ki pa potem odidejo v tujino, ter se zavzema za to, da se mlade čim prej povabi v delovni proces in v sodelovanju z njimi sodeluje pri oblikovanju njihove kariere.

Memorandum MSP 2023 je sklepni dokument, ki je nastal na osnovi razprave na 10. konferenci malega in srednjega podjetništva v organizaciji PTZ 22. marca 2023 in ga je GZS - Podjetniško trgovska zbornica (GZS - PTZ) poslala predsedniku vlade ter ministrom za gospodarstvo, delo ter visoko šolstvo.

Dodatne informacije: ptz@gzs.si

Memorandum MSP 2023

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.