Mediji

Arhiv: V Milano odhaja delegacija pohištvenih podjetij

V Milano danes odhaja delegacija pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v Italiji, ki je za slovenska pohištvena podjetja zelo pomemben izvozni trg. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi sejem Salone del Mobile, enega največjih sejmov v EU namenjenega pohištveni in spremljevalni industriji.

Eden najpomembnejših italijanskih sejmov na področju pohištva in oblikovanja poteka na sejmišču Milano-Rho med 18. in 23. aprilom 2023. Na sejmu se predstavlja preko 1.960 razstavljavcev iz celega sveta, sejem pa obišče preko 260 tisoč obiskovalcev, tako iz Italije kot tujine.

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetij Gonzaga-Pro d.o.o., Ergo Vitae d.o.o., Pohištvo Mlinar d.o.o., Pohištvo Florjančič d.o.o., Atrium Novi Interieri d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za profilirane ponudnike pohištva z izkušnjami pri izvozu.

Delegacija bo imela 19. in 20. aprila v Milanu več organiziranih srečanj z italijanskimi arhitekti, agenti ter trgovci, na sejmu Salone del Mobile pa se bodo seznanili s trendi in novostmi na področju pohištva. Delegacija si bo ogledala tudi razstavo ter pohištvene showroome na Tortona design week.

Gospodarsko delegacijo organizira SPIRIT Slovenija s finančno podporo Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport RS ter podporo partnerjev – Lesarskega grozda, Gospodarske zbornice Slovenije ter Generalnega konzulata Republike Slovenije v Milanu.

Dodatne informacije: Bernard Likar, lesarstvo@gzs.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.