Mediji

Arhiv: Gospodarska delegacija pohištvenikov v Milano, Italija

19. in 20. aprila 2023, je bila uspešno izvedena dvodnevna gospodarska delegacija pohištvenih podjetij na sejem Salone del Mobile 2023. Delegacijo so skupaj organizirali Javna agencija SPIRIT Slovenija, Direktorat za lesarstvo pri MGTŠ, GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije in Lesarski grozd ob podpori Generalnega konzulata v Milanu.

Udeleženci delegacije so si ogledali sejem Salone Del Mobile ter Tortona Design Week v Superstudio Più v Milanu. Poleg tega so člani delegacije obiskali Ordine degli Architetti di Milano, organizirana pa so bila tudi poslovna srečanja z italijanskimi arhitekti, agenti in podjetji. Delegacijo so sestavljala podjetja Ergo Vitae d.o.o., Mizarstvo Florjančič d.o.o., Atrium Novi interieri d.o.o., Gonzaga-PRO d.o.o., Mlinar Pohištvo d.o.o. ter Lesarski grozd.

Delegacija je bila zelo uspešna, saj so udeleženci vzpostavili več novih poslovnih kontaktov, sejem Saloni del Mobili ter razstava v Tortona Design Week pa so udeležencem dali odličen vpogled v trende v oblikovanju in razvoju pohištva.

»Naša pričakovanja na italijanskem trgu, ki predstavlja enega največjih izvozni trg za pohištvenike, so bile predvsem nove poslovne povezave z oblikovalskimi in arhitekturnimi biroji ter agenti. Zelo pomemben pa je tudi vpogled v trende in novosti, saj se danes razvoj pohištva dogaja zelo hitro. V načrtu pa imamo meseca maja še delegaciji na sejem ICFF New York v ZDA in Toronto, Kanada ter meseca decembra v Kairo, Egipt.«, je povedal Bernard Likar iz Lesarskega grozda.

 

-------------------------------------------------

Dogodek je organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija s podporo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport – Direktorat za lesno industrijo, koordiniral pa ga je Lesarski grozd v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Milanu.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.