Mediji

Arhiv: Člani združenja za promet GZS na sejmu Transport Logistic München

Člani združenja za promet pri GZS so se udeležili mednarodnega sejma Transport Logistic v Münchnu, ki se odvija vsako drugo leto in je namenjen predstavitvi storitev s področja tovornih transportnih sistemov, logističnih storitev, prevozništva, informacijskih tehnologij, intralogistike in sorodnih vsebin. Gre za najpomembnejši logistični sejem na svetu, ki se ga udeležuje več kot 2.000 razstavljavcev in ga obišče več kot 60.000 obiskovalcev.

Slovenska logistika se je na sejmu predstavila skupaj na stojnici, s čimer je lahko obiskovalcem ponudila celovito logistično storitev. Na slovenskem paviljonu  se je predstavljalo 15 podjetij: Adria kombi d.o.o., Comark - Project Logistics, Europacific Logistika, F. A. Maik, Fijavž d.o.o., Fining, Globelink EG SOL Slovenia, Interservice d.o.o., Port of Koper (Luka Koper), Intereuropa d.d., Prigo, d.o.o, Brezovica, Špedicija GOJA d.o.o., T. P. G. Agent, T. P. G. Logistika, in Združenje za promet. Na ločeni stojnici v predelu železniškega prevoza pa tudi Slovenske železnice.

Direktor Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) 𝗥𝗼𝗯𝗲𝗿𝘁 𝗦𝗲𝘃𝗲𝗿 je v okviru promocijskega dogodka izpostavil: "Slovenijo prečkata dva evropska prometna koridorja, ki zagotavljata strateški položaj v Evropi. Gospodarski partnerji lahko iz Slovenije izkoristijo vse potenciale, ki jih ponuja evropski trg, saj je Slovenija s svojim pristaniščem in infrastrukturo najbližja točka za vstop v srce Evrope."

Slovenske logiste je v Münchnu obiskal tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han v okviru dvodnevnega obiska v Nemčiji. Z zveznim ministrom za digitalizacijo in transport Volkerjem Wissingom ter podpredsednikom bavarske vlade Hubertom Aiwangerjem se je pogovarjal o krepitvi gospodarskega sodelovanja ter izzivih avtomobilske industrije ter transportno-logističnega sektorja. »Dejstvo je, da bodo v prihodnjih letih naraščale potrebe po transportno-logističnih storitvah, kar je priložnost za logistično-transportni sektor,« je dejal Han. Pri poslovanju in rasti se ta sektor podobno kot druge gospodarske panoge sooča z okoljskimi omejitvami in problemom umeščanja v prostor. Minister Han zato meni: »Tudi za ta sektor sta ključna zeleni prehod in digitalizacija, v katera pa se ta sektor že pospešeno preusmerja z novimi tehnologijami. V prihodnje bo potrebno razvijati okolju prijaznejši transport, kot je na primer železniški, a ob tem nikakor ne smemo zanemariti cestnega, pomorskega in letalskega.«

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.