Mediji

Arhiv: Slovenska poslovna delegacija v Vietnamu

V Hošiminhu je danes potekalo intenzivno poslovno mreženje v okviru dogodka Slovensko-vietnamski poslovni forum, ki so ga organizatorji slovenske gospodarske delegacije -  MZEZ, MGTŠ, SPIRIT Slovenija in GZS - pripravili v sodelovanjem z vietnamskim delom Europe Enterprise Network, Francosko gospodarsko zbornico v Vietnamu.

Dogodka, ki sta ga uvodoma nagovorila ministrica Tanja Fajon in namestnik ljudskega komiteja province Hošiminh, se je skupaj udeležilo preko šestdeset poslovnežev obeh držav. Tekom dogodka je slovensko poslovno in investicijsko okolje predstavila vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, ki je med priložnostmi za sodelovanje izpostavila zlasti avtomatizacijo industrije, rešitve na področju pametnih mest ter menedžmenta turističnih destinacij, po čemer so še posebej spraševali vietnamski sogovorniki.

V sklopu razprav so sogovorniki izpostavili zlasti nujnost večje promocije gospodarstev obeh držav ter velik pomen tkanja in negovanja osebnih stikov. Veliko priložnost predstavlja prostotrgovinski sporazum EVFTA, ki bo do leta 2027 odpravil večino carinskih dajatev na evropski strani, do 2030 pa tudi na vietnamski.

Delegacija nadaljuje z obiskom v Hanoju, ki je politično središče Vietnama. Tam se bo srečala z vietnamskim ministrom za industrijo in trgovino, vodjem Gospodarske zbornice centralne in vzhodne Evrope ter predstavniki Združenja mladih podjetnikov Vietnama.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.