Mediji

Arhiv: Odziv GZS na medijsko poročanje glede izplačila dividend v družbi SIJ d. d.

Tematika, ki je v teh dneh preplavila medije, se je posredno dotaknila tudi naše organizacije - Gospodarske  zbornice Slovenije, ki ima več kot 172-letno tradicijo. Zato smo se kot vodstvo GZS dolžni odzvati in pojasniti, da je bila vloga GZS vseskozi, tudi v času energetske krize, podrejena našemu poslanstvu - zastopanju interesov gospodarstva oziroma naših članov.

Predstavniki zbornice smo, vključno s predsednikom GZS, odločevalce opozarjali na težave podjetij, na nekonkurenčne pogoje velikih in energetsko intenzivnih podjetij in na alarmantne cene energentov, ki so v Sloveniji bistveno višje kot na konkurenčnih trgih. To so od nas pričakovali in zahtevali naši člani, ki so o tej zahtevi razpravljali tudi na organih zbornice. Nenazadnje smo enake zahteve naslavljali tudi skupaj z drugimi delodajalskimi združenji in gospodarskimi organizacijami.

V vodstvu GZS težko komentiramo očitke na račun družbe SIJ d. d., ker ne poznamo vseh okoliščin. Vendar, tudi po poročanju medijev, naj bi bile odločitve lastnikov družbe v skladu z veljavno zakonodajo. Odločno pa zavračamo kakršnekoli očitke o zlorabi instituta predsednika GZS za favoriziranje enega podjetja.

GZS je imela v krizni skupini, ki se je ukvarjala z ukrepi za pomoč gospodarstva, svojega predstavnika, enako kot vse ostale delodajalske organizacije. To ni bil predsednik GZS. Prav tako zavračamo insinuacije o tem, da naj bi bili pozivi vladi po dodatnih ukrepih pretirani, saj so temeljili na statističnih podatkih o padanju industrijske proizvodnje, ki prav zaradi visokih cen energentov upada že od oktobra lani.

Vodstvo GZS ne bo dopustilo, da bi nastala situacija omajala ugled zbornice in zasenčila številne dosežke, ki smo jih skupaj dosegli v korist svojih članov in gospodarstva nasploh.

Prepričani smo, da bodo organi zbornice tej tematiki posvetili vso dolžno pozornost in odstrli kakršnokoli trohico dvoma.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.