Mediji

Arhiv: Podeljena najboljša priznanja inovatorjem Zasavja za leto 2023

Zasavska gospodarska zbornica je na današnji 27. podelitvi priznanj inovatorjem Zasavja podelila 5 zlatih, 8 srebrnih in 7 bronastih priznanj ter 1 posebno priznanje za prebojno invencijo. Na nacionalni nivo se uvrščajo 4 zlate inovacije in 1 prebojna invencija. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 19. septembra 2023.

Na svečani podelitvi so udeležence pozdravili mag. Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in predsednik Zasavske gospodarske zbornice, župan občine Trbovlje mag. Zoran Poznič, glavni izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Mitja Gorenšček in državni sekretar na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj mag. Marko Koprivc.

Inovatorjem in udeležencem dogodka so učenci Osnovne šole Trbovlje predstavili inovativno podjetno idejo z naslovom HELIOSTAT - Pretvorba sončnega sevanja v toplotno energijo in hramba toplotne energije v rudniških jaških. Z idejo so učenci pod mentorstvom profesorja tehnike Gregorja Gune sodelovali na tekmovanju First Lego League. Idejo sedaj nadgrajujejo in si utirajo pot v svetu "junior inovatorjev". 

Za glasbene vložke so poskrbeli učenci Glasbene šole Trbovlje.

Celoten seznam uvrstitev inovacij

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.