Mediji

Arhiv: Nastop slovenskih podjetij na sejmu Korea Import Fair 2023

V prestolnici Republike Koreje se je v četrtek, 29. junija, s svečanim odprtjem začela sejemska prireditev, ki jo organizira združenje korejskih uvoznikov KOIMA, edina privatna korejska organizacija, ki že preko 50 let združuje korejske uvoznike. 

Predsednik KOIME Byung-kwan Kim je svojem pozdravnem nagovoru posebej pozdravil podpredsednico slovenske vlade ter ministrico za zunanje in evropske zadeve Tanjo Fajon in se ji zahvalil za udeležbo slovenske delegacije. Ministrica Fajon je kot častna gostja nagovorila velik del diplomatskega zbora in ostale visoke predstavnike domače in tuje javnosti, ki so se udeležili svečane otvoritve na sejmišču COEX v Seulu. Skupaj z ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom sta se v nadaljevanju srečala tudi s predstavniki desetih slovenskih podjetij, ki v Republiki Koreji iščejo nove poslovne priložnosti in kontakte – tudi v okviru organiziranih bilateralnih srečanj, ki so jih pripravili korejski organizatorji.

Že prvi dan sejemskega dogodka nakazuje, da tudi za slovenske izdelke in storitve obstaja velik interes in priložnosti za vzpostavitev konkretnega poslovnega sodelovanja, tako med lokalnimi končnimi potrošniki kot tudi med poslovneži.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.