Mediji

Arhiv: GZS ponovno izpostavlja: Ne nasprotujemo sistemski ureditvi dolgotrajne oskrbe, nasprotujemo pa dodatnim obremenitvam delodajalcev

V medijih je zaokrožila izjava ministra za delo Luke Mesca, da naj bi GZS večkrat zelo jasno povedala, da po njenem mnenju financiranje dolgotrajne oskrbe ne bi smelo biti solidarnostno, ampak bi moralo predstavljati individualno zavarovanje. Kot navaja minister Mesec, naj bi to pomenilo, da bi do storitev dolgotrajne oskrbe lahko prišli samo tisti, ki si lahko to privoščijo.

Na Gospodarski zbornici Slovenije zavračamo takšne navedbe. V vseh sporočilih medijem pa tudi v izjavah, ki so jih predstavniki GZS dajali v javnosti, smo jasno poudarili naslednje:

Na GZS se strinjamo s sistemsko ureditvijo dolgotrajne oskrbe. Ne strinjamo pa se s tem, da bi bila financirana z dodatno obremenitvijo delodajalcev. Predlagali smo, da se financira v okviru obstoječih prispevnih stopenj oz. da se financiranje uredi v posebnem zakonu. S tem bi pridobili nekaj časa za iskanje alternativnih virov financiranja in za njihovo usklajevanje.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.