Mediji

Arhiv: Posledice poplav za gospodarstvo bodo izjemne

»Prve informacije, ki jih dobivamo od članov, so zaskrbljujoče. Škoda za gospodarstvo bo ogromna. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pomagamo podjetjem«, se je odzval predsednik GZS Tibor Šimonka na posledice poplav za gospodarstvo.

Na GZS z zaskrbljenostjo spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele tudi proizvodne in druge poslovne obrate. Naše člane smo že pozvali, naj sodelujejo z lokalnimi izpostavami republiškega Urada za zaščito in reševanje predvsem pri nudenju pomoči tistim podjetjem, ki so jim poplave povzročile škodo.

GZS je preko ministrstva za gospodarstvo vključena v republiški krizni štab. Tudi sami bomo s pomočjo naših članov in sodelavcev zbirali informacije o razpoložljivih resursih, ki jih lahko podjetja ponudijo pri odpravljanju posledic poplav. Prizadeta podjetja v tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč gradbenih strojev pri odstranjevanju posledic poplav, v nadaljevanju pa bodo potrebovala tudi pomoč pri popravilu elektro instalacij, strojev, sušenju skladišč, proizvodnih in pisarniških prostorov.

Prve ocene škode, ki jih prejemamo od nekaterih članov so srhljive. Nekateri namreč že poročajo o večmilijonskih škodah na materialu in opremi. Nekateri še več tednov ne bodo mogli zagnati proizvodnje. Zato smo predstavnike gospodarskega ministrstva že opozorili, da bodo podjetja potrebovala konkretno pomoč pri sanaciji posledic. Predvsem pa smo izpostavili ukrepi subvencioniranja čakanju na delu za podjetja, ki bodo za dlje časa prisiljena zapreti proizvodnjo. 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.