Mediji

Arhiv: Pretresljiva razsežnost poplav

»Fotografije in posnetki, ki smo jih spremljali v medijih, so nas pretresli. Toda vse razsežnosti in posledice poplav lahko dojamemo šele, ko jih vidimo na lastne oči. Ko začutiš stisko in hkrati upanje in hvaležnost prizadetih ljudi. Mnogi nimajo le uničenih domov, ujma je ogrozila tudi njihova delovna mesta. Zato moramo pomagati podjetjem, da čim prej zaženejo svojo dejavnost, da bodo ljudje imeli kje delati in bodo lažje obnavljali svoje domove«, je povedala generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal, ki je skupaj z glavnim izvršnim direktorjem Mitjo Gorenščkom obiskala nekaj najbolj prizadetih podjetij v Savinjsko-šaleški regiji.

Ta regija, poleg Koroške je trenutno med najbolj pomoči potrebnih. Prioriteta je vzpostavitev prometnih povezav in dostopov do podjetij, je poudaril direktor Savinjsko- šaleške gospodarske zbornice Rok Plankelj. Pristojne službe bi morale nemudoma pristopit tudi k čiščenju vodotokov, ki so zabasani z odpadnim materialom, da se ne bi ob naslednjem močnejšem deževju poplave ponovile. »Škoda v podjetjih samo v tej regiji presega 300 milijonov evrov, saj so poplave uničile in zaustavile proizvodnjo v dveh večjih podjetjih, od katerih je odvisnih tudi veliko dobaviteljev. Zato je izredno pomembno, da država zagotovi take ukrepe, ki bodo podjetjem omogočila, da se čim prej postavijo na noge, da ne bodo izgubila naročil in posledično delovnih mest«, je bila jasna Nahtigal.

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo že od prvega dne podjetjem nudili vsakovrstno pomoč. Vzpostavljali smo kontakte med člani in jim pomagali zagotavljati prvo pomoč v obliki strojev, opreme in ljudi. Vzpostavili smo tudi dve platformi, kamor lahko podjetja vpisujejo svoje razpoložljivosti bodisi v obliki materiala, ki ga lahko ponudijo prizadetim podjetjem, bodisi v obliki specifičnega strokovnega znanja. »Odziv članov je bil izjemen in ponosna sem, da so naša podjetja v tako težkem trenutku pokazala svojo solidarnost in nesebično ponudila roko. To me navdaja z optimizmom, da bomo tudi iz te krize izšli močnejši in bolj povezani«, je še dodala Nahtigal.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.