Mediji

Arhiv: Forum Agenti Milano 2023 v znamenju desetke

Danes se je v Milanu odprl poslovni dogodek, na katerem tako domača (italijanska) kot tudi tuja podjetja predstavljajo svoje izdelke in storitve, ki jih želijo ponuditi italijanskim kupcem in končnim potrošnikom. 

Letošnjega dogodka v Milanu se udeležuje deset slovenskih podjetij s področij razvoja in proizvodnje elektronskih izdelkov in rešitev (Strip's d.o.o. in  Le-Tehnika d.o.o.), energetike in fotovoltaike (Inpro d.o.o.), transporta in logistike (Petek transport d.o.o. in GLT transport d.o.o.), lesenih hiš (iQWood d.o.o), rešitev za zaščito objektov in gradbenih materialov (Fragmat Tim d.o.o.), izdelkov in rešitev za farmacevtsko, kemično, kozmetično in biotehnološko industrijo (Roto Inox d.o.o.), podvodnih storitev in posebnih varnostnih vezic (Salvi d.o.o.) ter pridelave vrhunskih vin (Radgonske Gorice d.o.o.).

Letos mineva natančno deset let od začetkov organizirane udeležbe slovenskih podjetij na srečanjih Forum Agenti, ki potekajo vsako jesen v središču italijanske industrije in trgovine Milanu, med letom pa v obliki manjših dogodkov tudi v ostalih italijanskih mestih.

Današnji sprejem, ki bo potekal v okviru praznovanja okrogle obletnice skupnega sodelovanja z italijanskimi organizatorji, sta s svojimi izdelki podprla tudi slovenski podjetji Radgonske gorice d.o.o. in Kras mesno predelovalna industrija d.o.o.

V naslednjih dneh se bo sicer okoli 130 podjetij srečalo z italijanskimi agenti, ki lahko pomagajo pri ustvarjanju novih poslovnih priložnosti na sosednjem italijanskem trgu. Italija je namreč država, ki ima sistem agentov izredno dobro razvit, tudi zakonsko podprt,  in po nekaterih podatkih okoli četrt milijona agentov ustvari skoraj tri četrtina italijanskega BDP-ja.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.