Mediji

Arhiv: Slovenski logisti v Indiji

GZS - Združenje za promet in Javna agencija SPIRIT Slovenija sta ob podpori Veleposlaništva RS v New Delhiju v preteklem tednu uspešno nadgrajevala promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo na azijskih trgih, tokrat, z logističnimi poslovnimi forumi v Indiji. 

V okviru obiska slovenske delegacije v indijski poslovno-finančni prestolnici Mumbai, kjer med drugim deluje največje indijsko kontejnersko pristanišče, ter v največjem industrijsko-trgovskem središču južne Indije, znanem kot azijskem Detrojtu, Chennai, je 17-članska gospodarska delegacija izvedla celovito promocijo slovenskih transportno logističnih rešitev za izbrana indijska podjetja, ki svoje blago pošiljajo kupcem v Evropi ali pa blago za potrebe indijskega trga uvažajo iz Evrope.

Člani delegacije so se med 19. in 25. novembrom srečali z indijskimi ladjarji, špediterji, logističnimi operaterji, podjetji pristaniških skupnosti, industrijskimi podjetji, izvozniki, uvozniki, trgovci, zainteresiranimi za predstavitev in implementacijo učinkovitih transportno logističnih storitev do zalednih trgov Slovenije in samega slovenskega trga.

Gre tudi za nadaljevanje promocijskih aktivnosti slovenskega transportno logističnega sektorja na prekomorskih trgih, s katero so na GZS-Združenju za promet organizirano pričeli leta 2009. V zadnjih štirinajstih letih smo v partnerstvu s SPIRIT Slovenija izvedli promocijske dogodke v Maleziji in Singapurju (2009), na Kitajskem (2010, 2013, 2014) in v Hong Kongu (2010), v Indiji (2010, 2019), v Vietnamu in Indoneziji (2015), in na Japonskem (2016, 2018). Ciljnim strankam iz prekomorskih trgov pa se je slovenska transport logistika že trikrat organizirano predstavila tudi na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu Transport & Logistics v Münchnu, v letih 2017, 2019 in 2023.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.