Mediji

Arhiv: 236 zlatih priznanj za izdelke odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva

Zlata priznanja za izdelke odlične kakovosti je prejelo 14 podjetij.  Letos prvič je bil 65 izdelkom prvič podeljen tudi poseben znak Zvezda odlične kakovosti. Priznanja je podelila GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij v okviru 24. senzoričnega ocenjevanja s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva.

Prejemniki zlatih priznanj so podjetja Conditus d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Iz krušne peči d.o.o., Konditor d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinopek d.d., Mlinotest d.d., Pekarna Brumat d.o.o., Pekarna Pečjak d.o.o., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Sastela d.o.o., Spar Slovenija d.o.o. in Žito d.o.o.. Nagrajeni so bili izdelki iz kategorij kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva, keksov, svežih slaščic v hladni verigi, testenin, izdelkov iz testa in sendvičev.

Strokovni senzorični panel je letos ocenil rekordno število izdelkov (275) iz 15 podjetij. Podeljenih je bilo 236 zlatih priznanj, od tega:

- 97 v kategoriji kruha,

- 33 v kategoriji pekovskega peciva,

- 46 v kategoriji finega pekovskega peciva,

- 32 v kategoriji svežih slaščic v hladni verigi,

- 3 v kategoriji keksov

- 12 v kategoriji testenin

- 6 v kategoriji izdelkov iz testa ter

- 7 v kategoriji sendvičev.

 

Izdelke, ki so v zadnjih petih letih, v obdobju 2020-2024, prejeli znak odlične kakovosti, so letos prvič obeležili na poseben način. Podelili so jim naslov Zvezda odlične kakovosti, za še večjo prepoznavnost na trgu in za slovenskega potrošnika.

Zvezda odlične kakovosti je postalo 65 izdelkov iz devetih podjetij Conditus d.o.o., Don Don d.o.o., Hlebček d.o.o., Mercator IP d.o.o., Mlinotest d.d., Pekarna Pečjak d.o.o., PPS-Pekarne Ptuj d.o.o., Spar Slovenija d.o.o. in Žito d.o.o..

Direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij dr. Tatjana Zagorc je ob tem povedala: »Pomembno je stremeti h kontinuiteti, ob tem pa ne zaspati na lovorikah. S ponosom pozdravljam vsa prizadevanja naših članov, ki po eni strani ohranjajo konstantno kakovost svojih izdelkov, ob tem pa ne pozabljajo na razvoj in širjenje asortimana izdelkov s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Inovativne misli s pridom udejanjajo že vrsto let, od tega pa imamo največ koristi potrošniki, ki kupujemo naš vsakdanji kruh. Iskrene čestitke vsem nagrajenim podjetjem, za sleherni znak odlične kakovosti. Zvezde odlične kakovosti pa naj s ponosom ohranjajo svoje mesto na trgovinskih policah.«

V Sloveniji se z dejavnostjo pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva ukvarja 343 družb, ki skupaj zaposlujejo 4.376 ljudi. Njihovi čisti prihodki od prodaje znašajo 452,6 milijonov EUR.

 

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij nagrajencem za dobljena priznanja iskreno čestita ter vabi potrošnike, da nagrajene izdelke poiščejo na trgovinskih policah.

Vse nagrajene izdelke predstavljamo v brošuri, ki jo najdete TUKAJ.

 

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Dodatne informacije:

mag. Anita Jakuš, anita.jakus@gzs.si; 041 791 224

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.