Mediji

Arhiv: Odprt razpis GZS za najboljše inovacije

Na Gospodarski zbornici Slovenije in njenih 13 regijskih gospodarskih zbornicah smo odprli že 22. razpis za najboljše inovacije na nacionalnem nivoju. Razpis GZS za inovacije je največji in najbolj priznan in prepoznan način nagrajevanja inovativnosti slovenskega gospodarstva. Na regijskem nivoju podeljujemo priznanja že 28 let.

Regijski razpisi so odprti med 15. februarjem 2024 in 4. aprilom 2024. Inovacijske predloge pa lahko oddajo vsa podjetja, samostojni podjetniki, organizacije, posamezniki, raziskovalne inštitucije in šole. Predlagatelji  lahko prijavijo produktne, procesne, trženjske, organizacije ali družbene inovacije, ki so vpeljale na trg oz. prvič uporabljene v proizvodnem/ poslovnem procesu v obdobju od 1. 1. 2022 do 31. 3. 2024.

Letošnji inovacijski izziv in rdeča nit je Izbrali smo trajnost. V ospredje postavljamo vedno večji pomen trajnosti pri poslovanju podjetij, inoviranju, razvoju - tako procesov kot produktov, trajnost v dobavnih verigah. Vse večji pomen ima tudi v luči prihajajočega poročanja ESG.

Najbolje ocenjene inovacije iz posamezne regije bodo v nadaljevanju kandidirale za nacionalna priznanja GZS za najboljše inovacije, ki bodo podeljena 10. septembra 2024 na Dnevu inovativnosti.

Tudi v letošnjem letu sta nacionalna partnerja podelitve inovacij Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

 

Webinar

Za podporo pri prijavi pripravljamo webinar z naslovom Kako pripraviti dobro prijavo, ki bo 12.3. ob 14. uri. Informacije glede prijave na webinar bodo na spletni strani  Inovativna Slovenija.

 

Povezava do objavljenih razpisov

13 regijskih razpisov je objavljenih na spletnih straneh regijskih gospodarskih zbornic, dostopnih preko povezave Inovativna Slovenija.  

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.