Mediji

Arhiv: Slovenska živilskopredelovalna industrija se predstavlja na sejmu FOODEX na Japonskem

Slovenska živilskopredelovalna industrija se predstavlja na 49. mednarodni razstavi hrane in pijače Foodex, ki je med 5. in 8. marcem v Tokiu. Predstavitev organizirajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP), Javna agencija SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvo Slovenije v Tokiu.

Sejem Foodex velja za vodilnega na področju hrane in pijač v Aziji in pomeni izvrstno priložnost za slovensko živilskopridelovalno industrijo, da predstavi svoje izdelke na azijskem tržišču. Tako se na razstavnem prostoru Slovenije predstavljajo Klet Brda, Kodila, Chilli Wine, Mare Santo, Broken Bones, Berryshka, Kras, Sporti, Steyer vina, Celjske mesnine in japonski uvozniki slovenskih proizvodov Zaria, 365 wine, Fujio Project, Farmland Trading in Shiozaki Building. Gre za drugo zaporedno predstavitev živilskopredelovalne industrije na japonskem trgu.

Večina podjetij nadaljuje že sklenjene poslovne dogovore in širi svojo poslovno mrežo z novimi kontakti in morebitnimi novimi dogovori z japonskimi partnerji.

Direktorica GZS-ZKŽP dr. Tatjana Zagorc: »Letošnja predstavitev slovenskih proizvajalcev na sejmu v Tokiu je prinesla nova spoznanja, ki so potrebna takrat, ko podjetja vstopajo na tuje trge. Vsi skupaj smo lahko hvaležni, da je to dejavnost ponovno podprlo MKGP in s tem živilskopredelovalni industriji omogočilo uvid v nove trge. Nekatera podjetja so na Japonskem nekaj časa že prisotna in takšna zaporedna, večletna predstavitev je zanje izrednega pomena in pomeni predvsem podporo njihovemu delu in hkrati omogoča dobre in nove poslovne rezultate

Pri organizaciji predstavitve slovenskih podjetij na sejmu Foodex je dejavno sodelovalo Veleposlaništvo RS v Tokiu. Veleposlanik Jurij Rifelj je sodeloval tudi na svečanem odprtju sejma, ki so se ga udeležili vsi veleposlaniki držav razstavljavcev.

Vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.