Mediji

Arhiv: Odnos do žensk v podjetništvu se bo spremenil le, če bomo bolj glasne

Ljubljana, 8. april 2022 - Kljub želji po enakosti med spoloma v podjetništvu tega še nismo dosegli, so se strinjali udeleženci današnjega zaključnega dne 9. mednarodne konference Zgrabimo priložnost, ki jo je organizirala GZS - Podjetniško trgovska zbornica.

Arhiv: Nagrado ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo prejel MGRT

Ljubljana, 8. april 2022 - Na GZS - Združenju za informatiko in telekomunikacije so podelili nagrade ZITko leta za posebne dosežke in priznanje ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo.

Arhiv: Likvidnost podjetij na preizkušnji

Ljubljana, 7. april 2022 - Mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) predstavljajo pomemben del slovenskega gospodarstva. Eden večjih izzivov, s katerim se soočajo, so viri financiranja. Ti so bili glavna vsebina prvega dne 9. mednarodne konference MSP z naslovom »Zgrabimo priložnost«, ki je danes v organizaciji GZS - Podjetniško trgovske zbornice (PTZ) potekala v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Arhiv: Na GZS danes predstavljena dva temeljna razpisa prihodnjega razvoja Slovenije in EU

Ljubljana, 6. april 2022. Okoli 250 udeležencev se je danes na hibridnem dogodku podrobneje seznanilo z nameni, cilji in merili javnega razpisa za digitalizacijo gospodarstva ter javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost. Po besedah generalnega direktorja GZS mag. Aleša Cantaruttija gre za »dva temelja prihodnjega razvoja ne samo Slovenije, ampak tudi Evropske unije«.

Arhiv: Nigerijska veleposlanica na obisku na GZS

Na današnjem sestanku veleposlanice zvezne republike Nigerije Safiye Ahmad Nuhu pri generalnem direktorju GZS Alešu Cantaruttiju je beseda tekla predvsem o priložnostih v kmetijstvu in živilski industriji. Sogovornika sta se dotaknila tudi sodelovanja na področjih digitalizacije in trajnostnega gospodarjenja.

Arhiv: Tovornjak z donacijami slovenskih podjetji na pot v Ukrajino

Gospodarska zbornica Slovenije se je skupaj s petnajstimi donatorji iz vrst slovenskega gospodarstva pridružila številnim akcijam pomoči in solidarnosti za najbolj prizadete prebivalce in podjetja v Ukrajini.

Arhiv: Zakaj bi vaše podjetje vključilo investicijsko namero ali projekt v investicijsko platformo GZS?

GZS je vzpostavila investicijsko platformo, ki vključuje investicijske predloge oz. namere članov GZS. Glavni namen je vplivati na odločevalce oz. razpisovalce, ki v tem in naslednjih letih do leta 2027 pripravljajo javne razpise za podjetja.

Arhiv: Podeljene nagrade NETKO 2022

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in Register.si nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo in si dovolijo odpreti vrata v digitalen svet na domeni .si.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.