Mediji

Arhiv: Novela zakona o minimalni plači – ideološki sladkorček v gospodarski motor

Arhiv: Novela zakona o minimalni plači – ideološki sladkorček v gospodarski motor

Ljubljana, 23. maj 2019 – Po izračunih GZS bo v 2020 kot posledica učinkovanja novele zakona o minimalni plači 51 odstotkov zaposlenih prejemalo doplačila do minimalne plače. »Politika je s sprejetjem enega samega nepremišljenega zakona, ki ni usklajen ne s pravnim redom, ne s socialno ali z ekonomsko logiko, in ki ni ponudil enega samega izračuna učinkov, izpostavila zaposlene, podjetja in državljane velikim tveganjem.

Arhiv: Boštjan Gorjup znova izvoljen za predsednika GZS

Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na današnji seji s 69 od 76 glasov za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje ponovno izvolili Boštjana Gorjupa.

Arhiv: Znan kandidat za predsednika

Gospodarska zbornica Slovenije je prejela eno kandidaturo za novega predsednika GZS.

Arhiv: Skupščina o poslovanju GZS v letu 2018

Na zadnji seji Skupščine GZS v tem 4-letnem mandatu 8. maja so člani sprejeli Letno poročilo GZS za leto 2018. Obravnavali so tudi tekoče aktivnosti Gospodarske zbornice Slovenije ter predlog Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema. Poleg tega se je Skupščina GZS seznanila tudi s stališči UMAR glede izvajanja Strategije razvoja Slovenije 2030 kot tudi z vplivi morebitnega trdega brexita in zaostrovanja mednarodnih trgovinskih odnosov na Slovenijo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.