Mediji

Arhiv: Strateški svet GZS za okolje: pripravljenost na dialog in konstruktivno sodelovanje z resornim ministrstvom

Ključno sporočilo današnje 6. seje Strateškega sveta GZS za okolje je pripravljenost na konstruktivno sodelovanje in iskanje konkretnih rešitev na aktualna okoljevarstvena vprašanja, ki so na današnji seji izrazili tako predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) kot Ministrstva za okolje in prostor (MOP).

Arhiv: Evropski poslanci podprli umestitev jedrske energije in plina med zelene dejavnosti

Evropski poslanci so na glasovanju 6. julija podprli vključitev jedrske energije in plina v t. i. taksonomijo. S tem so podprli opredelitev jedrske energije in plina kot prehodni zeleni dejavnosti, ki naj bi olajšali zeleni prehod.

Arhiv: Minister Brežan z ekipo na GZS

Vodstvi GZS in okoljskega ministrstva sta na današnjem srečanju na GZS razpravljali o okoljskih izzivih v gospodarstvu in okoljski zakonodaji. Dogovorili sta se za redna srečanja, posebej pa izpostavili pomen konstruktivnega dialoga kot edinega zagotovila za oblikovanje najprimernejših okoljskih rešitev.

Arhiv: Anketa GZS o energentih in surovinah: prek četrtina podjetij razmere ocenjuje kot ogrožajoče za obstoj. Nujno takojšnje ukrepanje vlade!

Kot posledica rasti cen energentov, surovin in storitev se podjetja najpogosteje soočajo z dvigom cen lastnih izdelkov, padcem EBITDA, padcem svoje konkurenčnosti ter nižanjem tržnega deleža. Dobra četrtina (27 %) podjetij ocenjuje situacijo ogrožajočo za obstoj podjetja. To je pokazala anketa, ki jo je Gospodarska zbornica Slovenije v drugi polovici junija izvedla med podjetji. Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je zato zelo jasen: »To so močni argumenti za takojšnje ukrepanje vlade. Pozdravljamo dosedanje ukrepe za zajezitev rasti cen pogonskih goriv in napovedane ukrepe za pomoč kmetijskemu sektorju. Obenem pa pričakujemo, da bo vlada najkasneje do konca tedna predstavila tudi nabor ukrepov za lajšanje rasti cen energentov za gospodinjstva in gospodarstvo.« Ob tem opozarja, da na GZS še vedno nismo prejeli odgovora glede predlagane sheme pomoči najbolj prizadetim podjetjem ter dodaja, da je GZS pripravljena aktivno sodelovati pri pripravi najbolj smiselnih ukrepov.

Arhiv: Kako vzpostaviti odličen tim?

Razlika med uspehom in neuspehom v podjetju je dober tim, ocenjuje nagrajenec GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke Igor Kastelic, REM, Trebnje, ki izpostavlja pravi kadrovski izbor in organizacijsko kulturo podjetja. Zaposleni morajo verjeti oz. imeti vrednote, ki so podobne ali enake vrednotam podjetja. Več pojasnjuje v svojem hitrem poslovnem nasvetu. Vabljeni k ogledu.

Arhiv: Srečanje z iranskim odpravnikom poslov

Na srečanju generalnega direktorja mag. Aleša Cantaruttija z odpravnikom poslov Veleposlaništva Islamske Republike Iran gospodom Mehdijem Abedijem 1. julija je bil izražen obojestranski interes in dogovor za izvedbo webinarja na temo poslovanja z Iranom ter jesenski obisk slovenske poslovne delegacije v Iranu.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.