Mediji

Arhiv: Na vladi potrjen interventni zakon prinaša nekaj dobrih rešitev

Ljubljana, 1. september 2022 - Vlada RS je na svoji zadnji seji potrdila Zakon o ukrepih za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo. Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo nekatere določbe tega zakona, opozarjamo pa, da se problemi vseskozi rešujejo preveč parcialno. Potrebujemo sočasno sprejetje več ukrepov, ki sistemsko naslavljajo različne težave in jih rešujejo strateško, komplementarno, s pogledom v prihodnost; predvsem pa tudi hitro in učinkovito.

Arhiv: Srečanje članov GZS - Zasavske gospodarske zbornice z vodstvom GZS

GZS - Zasavska gospodarska zbornica je v sredo, 31. 8. 2022, organizirala letno srečanje članov z vodstvom zbornice. Prvo tovrstno srečanje je bilo namenjeno predvsem seznanitvi članov z aktivnostmi zbornice, diskusiji o izzivih, s katerimi se trenutno soočajo podjetja ter mreženju med člani. Tovrstna letna srečanja se načrtujejo tudi v prihodnjih letih.

Arhiv: Kakšna je učinkovita, razvojno naravnana povratna informacija?

Pomembno je pri podajanju povratne informacije biti pozitivno naravnan ter izhajati iz objektivnih dejstev. Kaj še je pomembno, pojasnjuje Ana Šušteršič v Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Objavljen razpis za Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022

Ljubljana, 1. september 2022 - Gospodarska zbornica Slovenije je 1. septembra objavila razpis za Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022. Nagrado podeljuje GZS že od leta 1968 za izjemne dosežke trajnejšega pomena pri uresničevanju poslovnih in razvojnih ciljev, ki odločilno vplivajo na splošni ugled gospodarskih subjektov.

Arhiv: Slovenska elektroindustrija v luči zelenega in digitalnega prehoda

Ljubljana, 31. avgust 2022 - Na današnjem Dnevu slovenske elektroindustrije 2022, ki ga je pripravila GZS - Zbornica elektronske in elektroindustrije, so predstavniki GZS z gosti prikazali slovensko elektroindustrijo, izzive in priložnosti v panogi ter trende za prihodnost. Odvila se je tudi okrogla miza s podjetniki in strokovnjaki povezanih področij. Dogodek je zaključila otvoritev razstave "Inovativna SI elektroindustrija", kjer so dobitniki regionalnih priznanj za inovacije predstavili svoje inovativne izdelke.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.