Mediji

Arhiv: Podeljene nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku

Gospodarska zbornica Slovenije – Izvozno prebojna sekcija ZITex in Zavod e-Oblak (EuroCloud Slovenija) sta 23. 6. 2015 že petič podelila nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. S podeljevanjem nagrad želimo še bolj spodbuditi razvoj storitev v oblaku, ki bodo prebile slovenske meje in se uveljavile na svetovnem trgu.

Na razpis je prispelo 16 prijav podjetij s svojimi storitvami v oblaku v 4 kategorijah:

1.      Najboljša storitev v oblaku za horizontalne trge

2.      Najboljša storitev v oblaku za vertikalne trge

3.      Najboljša storitev v oblaku Startup podjetja

  1. Najbolj inovativna storitev računalništva v oblaku 

Prijave je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Marko Šmid (direktor poslovnega razvoja - SRC d.o.o.), Matej Rus (višji predavatelj na Univerzi Maribor), Boštjan Rubežnik (IT direktor - Akrapovič d.d.), Mitja Vavpotič (poslovni razvoj - Xlab), prof.dr. Marjan Krisper (profesor na Fakulteti za računalništvo, in informatiko v Ljubljani), prof.dr. Matjaž Jurič (profesor na Fakulteti za računalništvo, in informatiko v Ljubljani), Dušan Zupančič, direktor ZIT (GZS) in Dalibor Baškovč (direktor Zavoda e-Oblak – EuroCloud Slovenija). Pri ocenjevanju je komisija uporabljala kriterije, ki jih uporabljajo tudi v vseh ostalih državah, članicah EuroCloud Europa.

Storitve je komisija ocenjevala skozi kriterij potenciala inovacij oziroma njihovega razvoja za nove storitve ter ponujene izboljšave trenutne ponudbe na trgu (cena, dostava, nove storitve). Drug kriterij, ki ga je ocenjevala žirija je bil vpliv na končne uporabnike in kosistem, ki ga podjetja s storitvami naslavljajo in na koncu še potencial, ki ga imajo izbrane storitve na lokalnih ali globalnih trgih ter odprtost storitve in skladnost  na področjih zakonodaje, varnosti in interoperabilnosti

Nagrade v posameznih kategorijah so prejeli:

  1. Najboljša storitev v oblaku za horizontalne trge
    1. Nil Ltd s storitvijo FlipIT - www.flipitcloud.com

Najboljšo oceno je komisija določila za področje vpliva na končnega uporabnika,   produktivnost&cena ter z vidika prodaje&marketinga, saj je zmagovalec na osnovi podpore s storitvami v oblaku omogočil izredno hitro implementacijo storitve na globalnih trgih, predvsem pa celovitega obvladovanja življenjskega cikla oblačne storitve in celovitega pregleda delovanja oblaka s strani uporabnika.

  1. Najboljša storitev v oblaku za vertikalne trge
    1. Elektrina d.o.o. s storitvijo Elektrina Cloud Solution https://cloud.kronoterm.com/

Komisija je določila najboljšo oceno med vsemi finalisti pri potencialu oz. dostopnosti na trgih  (lokalnem, mednarodnem, pri vpostavitvi partnerskega kanala, trenutno v Sloveniji (primer Cloud.KRONOTERM podjetja TermoTehnika), ki ga ta storitev ponuja na tradicionalnem trgu upravljanja s toplotnimi postajami in pa reference na lokalnem trgu pri podjetju v povezavi s proizvajalci naprav, ki toplotne postaje upravljajo.

  1. Najboljša storitev v oblaku Startup podjetja
    1. ULU B.V. s storitvijo ULU http://www.ulu.io

Najboljšo oceno je komisija določila za področje vpliva na končnega uporabnika,   produktivnost&cena ter z vidika prodaje&marketinga, saj je zmagovalec na osnovi podpore s storitvami v oblaku omogočil izredno hitro implementacijo storitve v B2B poslovnem modelu na EU in globalnih trgih skladno s poslovnimi načrti širitve, ki so jih pridobili v mednarodnem inkubatorju in že tudi prvo večjo investicijo, tudi kitasjkega investitorja.

  1. Najbolj inovativna storitev računalništva v oblaku
    1. XLAB d.o.o. s storitvijo Smart Locator http://smart.gaeaplus.eu

 

Slovenija je v konkurenci 40+ držav v Evropi leta 2014 dobila nagrado za »najboljško inovacijo« - ravno zaradi uvedbe našega programa Smart Locator. Opozoriti moramo, da je prvo mesto za Slovenijo rezultat glasovanja iz vseh 40+ držav.

Njihova stranka je cela država Finska(!) oziroma finski 112 (klic v sili) (»Emergency Response Centre Association«).

Podjetje XLAB je za Smart Locator že pridobil Zlato priznanje GZS za Smart Locator.

Zmagovalci slovenskega tekmovanja bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami za evropsko EuroCloud  nagrado.

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.