Mediji

Arhiv: Prva delegacija na Gospodarski zbornici Slovenije s Kanarskih otokov

"Danes imamo odlično priložnost, da gostimo delegacijo prvič po (pre)dolgem času in skupaj tlakujemo pot na skupnih bilateralnih dogodkih med obema državama," je uvodoma povedal izvršni direktor GZS, Mitja Gorenšček.

Blas Acosta, namestnik ministra za gospodarstvo in internacionalizacijo regionalne vlade, je današnje srečanje označil kot odlično priložnost za krepitev in nadgradnjo gospodarskega sodelovanja med državama. Največ priložnosti vidi v turizmu, logistiki in energetiki. Slovenske partnerje je povabil, da izkoristijo možnosti, ki jih nudi njihovo ugodno ekonomsko okolje.

Kljub masovnemu turizmu, ki na leto sprejme 15 milijonov turistov, so bila prepoznana tudi nekatera druga – strateška področja regionalne vlade, ki se navezujejo na njihove ključne storitve – turizem in pristaniška dejavnost. V ta namen je dr. Dragica Marinič, vodja SRIP krožno gospodarstvo, predstavila primere dobre praks podjetij in politiko izvajanja prehoda gospodarstva v krožno gospodarstvo.

V nadaljevanju je direktor podjetja Arctur, Tomi Ilijaš, predstavil njihovo inovacijo Tourism 4.0, ki je prejela nagradno s strani Tourism Innovation Summit (TIS) v Sevilliji. Kompleksna platforma, ki temelji na umetni inteligenci, je požela velik interes in zanimanje v Španiji.

Vsi omenjeni primeri so aplikativni tudi za regionalno vlado Kanarskih otokov.

Na dogodku, na katerem so potekali tudi številni bilateralni razgovori med slovenskimi in kanarskimi gospodarstveniki, sta bila podpisana dva memoranduma o sodelovanju, in sicer med Gospodarsko zbornico Slovenije in zbornico s Kanarskih otokov ter med  podjetjem Arctur d.o.o. in grozdom AEI Turismo Innova. 

 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.