Novice


Arhiv: Sprejet zakon o interventnih ukrepih zaradi poplav

31.8.2023 je Državni zbor RS sprejel Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP). Zakon je bil objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije 1. septembra in je začel veljati v soboto, 2. septembra. Najpomembnejši ukrepi, ki se nanašajo na gospodarstvo, so obvezni solidarnostni prispevek in solidarnostna delovna sobota, začasni ukrep na področju bančnih posojil, začasni ukrep povračila izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav in plazov pri delodajalcu in začasni ukrepi na področju opravljanja dela tujih delavcev. Zakon prinaša tudi vrsto drugih ukrepov: ukrep v zvezi z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča, ukrepi v okviru javnih naročanj, posebna ureditev izplačila enkratne solidarnostne pomoči …

Arhiv: Omogočena oddaja vlog za povračilo plače zaposlenih zaradi odprave posledic poplav

Od 4. 9. 2023, od 8:00 lahko delodajalci oddate vlogo za povračilo izplačanih plač zaposlenih, ki ste jim odredili obveznost opravljanja drugega dela zaradi odstranitve posledic poplav in plazov iz avgusta 2023.

Arhiv: Anketa o zaposlovanju tuje delovne sile

Se tudi vaše podjetje sooča s pomanjkanjem delovne sile in namerava kadrovsko vrzel zapolniti tudi z zaposlovanjem tuje delovne sile iz tako imenovanih tretjih držav? Bi bili okvirne kadrovske potrebe vašega podjetja pripravljeni deliti z GZS tako, da sodelujete v kratki anketi?

Arhiv: Štipenditorji morajo skladu poročati o podeljenih štipendijah za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023

Vsi štipenditorji v Sloveniji, ki podeljujejo štipendije po drugih predpisih in ne po Zakonu o štipendiranju, morajo skladu vsako leto redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo. To lahko storijo od 1. 9. 2023. Zakonski rok za poročanje za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024 pa je najkasneje do 31. decembra 2023.

Arhiv: MGTŠ: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah

Če podjetja želijo prejeti 10 % preplačila, je danes, 1. 9. 2023 zadnji dan za oddajo poenostavljenega obrazca za oceno škode v gospodarstvu po poplavah na e-naslov: poplave2023.mgts@gov.si ali po navadni pošti na MGTŠ, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave avgust 2023«).

Arhiv: Seminar: FACEBOOK IN INSTAGRAM – kako ju optimalno uporabiti za trženje in prodajo?

Vabimo vas da se udeležite seminarja na temo: FACEBOOK IN INSTAGRAM – kako ju optimalno uporabiti za trženje in prodajo? Seminar bo potekal v sredo, 13. 9. 2023, preko spletne aplikacije ZOOM.

Arhiv: Povpraševanja iz tujine 2023

Redno prejemamo povpraševanja in ponudbe tujih podjetij za poslovanje s slovenskimi proizvajalci, distributerji, končnimi kupci, iskanje poslovnih partnerjev itd., ki jih za Vas zbiramo na enem mestu!

Arhiv: Predstavitveni sestanek za poslovni dogodek FORUM AGENTI Milan 2023

Slovenska podjetja, ki jih zanima udeležba na letošnjem poslovnem dogodku v Milanu 9. in 10. novembra, vabimo na predstavitveni sestanek na katerem bomo predstavili pogoje za udeležbo v okviru organizirane delegacije.

Arhiv: Eko sklad namenja 6 milijonov evrov za naložbe

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in sicer za naložbe, izvedene po 1. 1. 2023. Namen javnega poziva je spodbuditi izvedbo ukrepov učinkovite rabe energije v stavbah in tehnoloških procesih, ukrepov učinkovite rabe električne energije, rabe odpadne toplote v procesih ter ukrepov za povečanje rabe obnovljivih virov energije. Višina nepovratnih sredstev skupno znaša 6.000.000,00 EUR, posamezna spodbuda pa krije do 20 % upravičenih stroškov naložbe.

Arhiv: Konferenca Zdravje

Z deležniki iz slovenskega zdravstvenega sektorja bomo razpravljali o tem, kako vzpostaviti ravnotežje in optimalno izkoristiti vire. Naš cilj je predstaviti vzpostavitev sistema učinkovitega in kakovostnega zdravstva za slovenske paciente in družbo – v najkrajšem možnem času. Poleg tega bomo proučili vrednosti naložb in priložnosti, ki se pojavljajo v zdravstvenem sektorju, ter identificirali morebitne pasti, ki bi lahko ovirale napredek.

Arhivi