Novice


Arhiv: Najemniki poslovnih stavb ali poslovnih prostorov, ki so v lasti RS ali v lasti samoupravnih lokalnih skupnosti, lahko do 31. 8. 2020 oddate vlogo za oprostitev plačila najemnine ali dela najemnine

Obvestilo najemnikom poslovnih stavb ali poslovnih prostorov v lasti RS ali v lasti samoupravnih lokalnih skupnosti.

Arhiv: Sezonski delavci iz Bosne v karanteni - hrana in življenjske potrebščine

S strani Ministrstva za zdravje smo prejeli dopis kjer opozarjajo, da je potrebno v času karantene poskrbeti za hrano in nujne življenjske potrebščine delavcev, ki prihajajo na delo iz tujine in prestajajo karanteno.

Arhiv: Regijska štipendijska shema se predstavi

Dijaki, študenti in delodajalci štipenditorji ste v soboto 12.9.2020 ob 9.00 vabljeni na dogodek »RŠS se predstavi« v prostorih Posoškega razvojnega centra, Trg tigrovcev 1, Tolmin. Na dogodku bo predstavljena Regijska štipendijska shema »Goriške regije«, možnosti kadrovskega štipendiranja in sofinanciranja kadrovskega štipendiranja v regiji. Število udeležencev je omejeno.

Arhiv: Izšla revija Discover Slovenia za Nemčijo in Švico

Slovenija in njeno gospodarstvo kljub vsem izzivom, tudi zaradi koronavirusa, ne omahujeta. Ambiciozno zremo naprej. To je sporočilo nemškemu in švicarskemu gospodarstvu, katerima je namenjena nova izdaja revije Slowenien erkunden – Edition Deutschland und Schweiz. Slovenija je vse bolj vpeta v nemško govoreči del verige vrednosti. Nemčiji lahko ponudimo tehnično najbolj dovršene proizvode, Švica pa je najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije med državami izven EU. Posebej izpostavljamo avtomobilsko industrijo, saj je Nemčija za slovenske dobavitelje avtomobilski industriji glavni trg, Švica pa sodi med pomembne trge. Orodjarji in livarji so v Nemčiji cenjeni zaradi visoke kvalitete orodij ter zanesljivosti dobave in so že dolga leta pomembni dobavitelji zahtevnih orodij velikim nemškim ter tudi v manjši meri švicarskim podjetjem. Za omenjena trga smo predstavili tudi pomen Slovenije kot logističnega vozlišča, pozornost pa smo namenili tudi skorajda vsem ostalim panogam, s katerimi se lahko pohvali naša država.

Arhiv: Nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0

Slovenija je uspešno premagala prvi val širitve novega koronavirusa covid-19. Relativno hitro je bilo omejeno naraščanje okuženih oseb, zdravstveni sistem je kakovostno in požrtvovalno zagotovil, da je bilo zdravljenje in omejevanje okužb uspešno. Pred nami pa je zahtevno ohranjanje dobre epidemiološke slike kot podlage za ponovni zagon družbe in gospodarstva. GZS je pripravila dokument, ki povzema načrte tako gospodarstva kot lokalnih skupnosti in velikih infrastrukturnih projektov države, s katerimi bi zagnali nov gospodarski cikel.

Arhiv: OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI

Poslovni nasveti v času koronavirusa - uporabne informacije in primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom.

Arhiv: Časovni pregled interventne zakonodaje glede ukrepa začasnega čakanja na delo

Pravna služba GZS je pripravila časovni pregled interventne zakonodaje glede ukrepa čakanja na delo. Namenjen je lažji navigaciji uporabnikov skozi nekatere spremembe, ki jih je bil deležen omenjeni ukrep.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje: Vodja skupine v proizvodnji - priprave na pridobitev NPK

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc (namenjen vsem starejšim od 45 let s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo) vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje. Usposabljanje bo od 14. do 18. 9. 2020 na CPU.

Arhiv: Informacija o likvidnostnih posojilih Sklada za MSP-je ter tekočih razpisi Sklada

Obveščamo vas, da bo Slovenski regionalno razvojni sklad v prihodnjem tednu predvidoma v torek 18.8.2020 najverjetneje preko aplikacije Zoom izvedel svetovanje: a/ glede Javnega razpisa za dodeljevanje likvidnostnih posojil na problemskih in obmejnih problemskih območij - B1 in b/ po potrebi pomoč pri uporabi aplikacije Rsklad.

Arhiv: Evidentiranje projektnih predlogov v KRZS

Vlada RS je poslala poziv za pripravo projektnih predlogov, ki jih bo možno izvajati znotraj večletnega finančnega okvira 2021 – 2027 in Instrumenta za okrevanje, zato vabimo zainteresirano javnost k prijavni na razpis. V regiji trenutno nismo prejeli nobenih podrobnejših usmeritev / omejitev za pripravo projektnih predlogov.

Arhivi