Novice


Arhiv: Informacija o odprtih razpisih za gospodarstvo - Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške

Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške ima odprte štiri javne razpise za gospodarstvo. Rok za oddajo vaših prijav je 4. januar 2021.

Arhiv: Industrijska proizvodnja oktobra medletno nižje le še za dober odstotek

V primerjavi z oktobrom 2019 je bila skupna vrednost industrijske proizvodnje v oktobru 2020 nižja le še za 1,1 %. Na upad skupne vrednosti na letni ravni sta vplivali nižji vrednosti proizvodnje v predelovalnih dejavnostih (za 1,2 %) in v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro (za 0,5 %), medtem ko je bila v rudarstvu višja (za 2,0 %). Na letni ravni se je tako padec industrijske proizvodnje znižal na 7,3 %. Zaradi visokega razpoloženja v industriji in dobre vodnatosti rek v novembru in decembru pričakujemo, da se bo padec do konca leta znižal na okoli 6,5 % na letni ravni. Padec prihodkov je bil v prvih desetih mesecih (-9,3 %) nekoliko višji kot pri industrijski proizvodnji (-7,3 %) in izvira tako iz padca cen kot rasti zalog izdelanih izdelkov (+2,1 %).

Arhiv: Skupščina GZS o digitalni preobrazbi in aktivnostih

Člani Skupščini GZS so na e-seji obravnavali Umarjevo Poročilo o produktivnosti 2020. Razpravljali so tudi o problematiki minimalne plače ter sprejeli Plan dela GZS za leto 2021.

Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja je nujno sprostiti gospodarstvo

Cilja sproščanja: z okrepljenimi hitrimi testi bistveno bolj in hitreje zajeziti epidemijo kot v zadnjih tednih, obenem pa takoj sprostiti nekatere dejavnosti že pred novim letom. Za to smo se s skupnim pozivom zavzeli Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Združenje Manager, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica ter Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Arhiv: Poziv k odgovornemu ravnanju

Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivamo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov. Le striktno izvajanje priporočil in ukrepov bo pripomoglo k stabilizaciji in obvladovanju trenutnih razmer ter dopuščalo vsaj delno izvajanje storitvenih dejavnosti v Sloveniji ter nadaljevanje sproščanja.

Arhiv: Spletna delavnica INDUSTRIJSKE SIMBIOZE, 17. 12 . 2020

Vabljeni upravljalci podjetij, odgovorni v podjetjih za okolje, ekonomisti, odgovorni za proizvodnjo, tehnologije iz različnih industrij, kjer odpadki nastajajo in porabniki proizvodov iz sekundarnih surovin (npr. gradbeništvo).

Arhiv: Dopis FURS za pripravo gospodarskih subjektov na BREXIT

Seznanitev s potrebnimi informacijami za zainteresirane gospodarske subjekte.

Arhiv: Katalog ponudnikov popustov, Član - Članu

Spoštovani, člani GZS so pripravili za vas posebno akcijo popustov! Vabimo vas, da izkoristite posebne popuste, ki so na voljo in izkoristite posebne akcije popustov član članu.

Arhiv: Gospodarski e-forum Primorsko-notranjske regije z direktorjem podjetja Škrlj d.o.o.

Vabimo vas na gospodarski e-forum Primorsko-notranjske regije z direktorjem podjetja Škrlj d.o.o., Markom Škrlj, kjer boste dobili odgovore na številna vprašanja, med drugim tudi kateri proizvodni program je ta trenutek najbolj donosen, kolikšen del prodaje predstavlja farmacevtska industrija, kateri neosvojeni trgi jih še zanimajo...

Arhiv: Povabilo za sodelovanje gospodarskih subjektov z izdelki in storitvami v projektu prevzem Slovenije predsedovanja Svetu Evropske unije

S strani sekretariata za koordinacijo priprav predsedovanja RS svetu EU smo prejeli povabilo za sodelovanje gospodarskih subjektov z izdelki in storitvami na različnih področjih: transport, gostinske ponudbe, turizem, telekomunikacije in informacijska tehnologija, papirnata galanterija in dekorativni elementi, darila, cvetlični aranžmaji... Vabljeni k prijavi.

Arhivi