Novice


Arhiv: 30. september: Webinar Ocena bioloških tveganj v delovnem okolju in načrt ukrepov

Tako kot pri preostalih tveganjih v delovnem okolju je treba tudi pri bioloških tveganjih, kot je npr. novi koronavirus, naprej opraviti dobro oceno tveganja in nato pripraviti načrt ukrepov, s katerimi je mogoče ta tveganja čim bolj zmanjšati, v primeru novega koronavirusa preprečiti okužbo ali jo vsaj omejiti na najmanjšo možno mero. Pomemben del načrta je odprto in jasno komuniciranje z zaposlenimi ter stalno spremljanje in prilagajanje ukrepov. Izkoristite priložnost in se udeležite brezplačnega webinarja s predstojnico Kliničnega inštituta za medicino dela, prometa in športa Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana prof. dr. Metodo Dodič Fikfak in mag. Ivan Papičem, direktorjem Steklarne Hrastnik.

Arhiv: Vstop v Slovenijo iz držav na oranžnem in rdečem seznamu brez karantene, zadostuje predložitev negativnega test

Vlada je na seji 26. septembra 2020 sprejela Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije, s katerim se spreminjajo pravila odrejanja karantene na podlagi priporočila Evropske komisije. Uvaja se oranžni seznam držav (države s poslabšanimi epidemiološkimi razmerami), ki nadomešča dosedanji rumeni seznam. Države, ki niso uvrščene na zeleni (varne države) ali rdeči seznam (države s slabimi epidemiološkimi razmerami), so torej uvrščene na oranžni seznam. Odlok med drugim tudi omogoča od 28. 9. 2020 vstop v Slovenijo iz držav na oranžnem in rdečem seznamu tudi brez karantene, in sicer z ustreznim negativnim testom na prisotnost sars-cov-2. Vlada je na seji 27. septembra 2020 sprejela tudi spremembo Sklepa o določitvi seznama epidemiološko varnih držav oziroma njihovih administrativnih enot in seznama držav oziroma njihovih administrativnih enot z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati 29. septembra 2020.

Arhiv: Zaprosilo za sodelovanje v spletni anketi Gospodarska pričakovanja 2021

Širjenje koronavirusa Covid-19 je vplivalo na večje spremembe v načrtih poslovanja številnih podjetij. Da bi vam lahko zagotovili čim boljšo podporo v prihajajočih mesecih, vas naprošamo za oceno vašega poslovanja v 2021. Anketa obsega 6 kratkih vprašanj, pri katerih niso potrebni natančni finančni podatki o planiranem poslovanju. Reševanje ankete vam bo vzelo okoli 2 minuti. Vsem, ki ste anketo že izpolnili se iskreno zahvaljujemo.

Arhiv: Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme

Ker na področji razvojnih in inovacijskih razpisov ni nič novega, tokrat najavljamo nov in aktualen razpis. 10 mio eur je na voljo za nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19. Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposlenimi. Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999 EUR pomoči. Razpis je odprt še do konca oktobra.

Arhiv: Spletna konferenca: PRESKOČI DIGITALNO

Konferenca s poudarki na napovedih in prvih praksah, da so atributi pametno, agilno, lokalno v proizvodnji in v dobavnih verigah ključni za poslovanje v novi - digitalni – resničnosti.

Arhiv: Webinar: Ocena bioloških tveganj v delovnem okolju in načrt ukrepov

Tako kot pri preostalih tveganjih v delovnem okolju je treba tudi pri bioloških tveganjih, kot je npr. novi koronavirus, naprej opraviti dobro oceno tveganja in nato pripraviti načrt ukrepov, s katerimi je mogoče ta tveganja čim bolj zmanjšati, v primeru novega koronavirusa preprečiti okužbo ali jo vsaj omejiti na najmanjšo možno mero. Pomemben del načrta je odprto in jasno komuniciranje z zaposlenimi ter stalno spremljanje in prilagajanje ukrepov.

Arhiv: Podelili priznanja za najboljše inovacije severnoprimorske regije 2020

V tej negotovi situaciji je nekaj vendarle gotovo. Razpis za najboljše regijske inovacije je bil, kljub epidemiji COVID 19, zelo uspešen. V naših vrstah imamo še več inovatorjev in prijavljenih inovacij. Celo največ doslej. Najboljšim inovatorkam in inovatorjem iskreno čestitamo in želimo še naprej uspešno inoviranje!

Arhiv: 5 korakov oblikovalskega (dizajnerskega) razmišljanja

Oblikovalsko (dizajnerko) razmišljanje, kot vemo, je metodologija, katere cilj je reševanje zelo zapletenih problemov. Gre za proces, ki ga lahko uporabimo v številnih različnih kontekstih in ne le pri razvoju digitalnih izdelkov. Nikakor ni omejeno zgolj na oblikovalske ekipe, ampak ga čedalje več podjetij uporablja za spodbujanje inovacitivnosti v celotnem podjetju. Na prvo mesto postavlja potrebe in zahteve uporabnika.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika o prihodnosti industrije in internacionalizacije

Udeleženci konference so v luči izzivov, povezanih s povezovanjem razvoja z inovativnostjo, novimi tehnologijami in okoljskimi zavezami razpravljali o razvojnih priložnostih in uspešni umestitvi na globalni trg.

Arhiv: UO GZS o predlogih za debirokratizacijo

Člani UO GZS so na seji s predsednikom vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju. Obravnavali so tudi Program Slovenija 5.0 in Nov gospodarski zagon, dveh iniciativ GZS, katerih cilj je podpreti sodelovanje pri prihodnjem razvoju Slovenije v gospodarsko uspešno ter na znanju in visoki dodani vrednosti slonečo družbo. Člani UO so se seznanili tudi s poročili strateških svetov GZS.

Arhivi