Novice


Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika o prihodnosti industrije in internacionalizacije

Udeleženci konference so v luči izzivov, povezanih s povezovanjem razvoja z inovativnostjo, novimi tehnologijami in okoljskimi zavezami razpravljali o razvojnih priložnostih in uspešni umestitvi na globalni trg.

Arhiv: UO GZS o predlogih za debirokratizacijo

Člani UO GZS so na seji s predsednikom vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju. Obravnavali so tudi Program Slovenija 5.0 in Nov gospodarski zagon, dveh iniciativ GZS, katerih cilj je podpreti sodelovanje pri prihodnjem razvoju Slovenije v gospodarsko uspešno ter na znanju in visoki dodani vrednosti slonečo družbo. Člani UO so se seznanili tudi s poročili strateških svetov GZS.

Arhiv: Izšla septembrska številka Glasa gospodarstva

Predstavljamo vam letošnje dobitnike že 52. Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, novost podcast Gravitacija ter strnjen pregled do zdaj sprejete protikoronske zakonodaje.

Arhiv: Osnutek slovenske industrijske strategije 2021-2030 v javni razpravi

V javni razpravi je Osnutek Slovenske industrijske strategije 2021-2030, ki ga je v sodelovanju s pristojnimi ministrstvi, Javno agencijo SPIRIT Slovenija, strateškimi razvojno-inovacijskimi partnerstvi (SRIP-i) ter Gospodarsko zbornico Slovenije in njenimi panožnimi združenji pripravilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: 1. oktober: Spletna konferenca Dan najboljše prakse 2020

Industrijsko revolucijo 21. stoletja označuje prehod v t. i. industrijo 4.0. Leto 2020 nam je prineslo preskok v digitalizacijo v obsegu, ki je do tega trenutka brez primere. Kot družba smo ugotovili, da je digitalno esencialno in strateško izjemno pomembno za prihodnost. Na spletni konferenci bomo razpravljali o osmišljenem preskoku v novo digitalno realnost in razvoju v prihodnosti. Dogodek je namenjen strokovnjakom in odločevalcem iz podjetij, ki so vpeti v aktualne procese digitalne transformacije predvsem na področju proizvodnje, razvoja in iskanja novih prodajnih in dobavnih poti.

Arhiv: 25. september: Predstavitev osnutka Dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050

Slovenija si z Dolgoročno podnebno strategijo zastavlja jasen cilj, da do leta 2050 doseže neto ničelne emisije oziroma podnebno nevtralnost. Kakšni strateški sektorski cilji so predvideni bo predstavil mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor, na seji Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS, 25. septembra s pričetkom ob 13. uri. Sejo bo v tem delu možno spremljati preko spletne povezave. Dokument je v javni obravnavi do 30 septembra. Vljudno vabljeni.

Arhiv: 23. september: E-konferenca Zdravje 2020

Digitalizacija ima velik potencial, da pripomore k učinkovitosti procesov v zdravstvenem sistemu. Tehnologija omogoča napredne obdelave podatkov, uporabnikom prijazen digitalni ekosistem, promptno obveščanje in informiranje. Zdravstveni sistemi lahko s pomočjo tehnologije in digitalizacije izboljšajo notranje procese, menedžment opravil, kontroling in analitiko, kar omogoča vsakokratne izboljšave v zdravstvenih mikro in makro okoljih. Vabljeni, da se brezplačno pridružite neposrednemu prenosu poslovne konference!

Arhiv: Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Razmere se ponovno zaostrujejo in zadnje dni z zaskrbljenostjo spremljamo naraščajočo statistiko okužb s koronavirusom. Vitalnost našega gospodarstva je v teh okoliščinah odvisna od zdravja zaposlenih v njem.

Arhiv: Veljavne omejitve

Vlada je na dopisni seji v petek, 18. 9. 2020, z odlokom začasno določila uporabo zaščitne maske ali druge ustrezne oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih kot tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra. Odlok velja od 19.9.2020 dalje. Prav tako je določila, da je opravljanje gostinske dejavnosti v gostinskih in nastanitvenih obratih dovoljeno od 6. do 22.30 ure. Ta odlok začne veljati 21. septembra 2020.

Arhiv: NAGRADE ZA IZJEMNE GOSPODARSKE DOSEŽKE GZS PREJMEJO ...

Gospodarska zbornica Slovenije je 15. 9. 2020 podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v preteklem letu. Pomemben del ocenjevalne metodologije je tudi inovativnost podjetij. To leto je gospodarskega oskarja prejelo sedem gospodarstvenikov in ena gospodarstvenica. Nagrado je prejel tudi Uroš Lozar, izvršni direktor podjetja TKK d.o.o., ki je pomemben član GZS Severno Primorske gospodarske zbornice. Čestitamo!

Arhivi