Novice


Arhiv: WEBINAR: Prenova poslovne infrastrukture podjetja je del vzpostavljanja novega ravnotežja

Kriza je obdobje nenadnih sprememb, ki pomeni večji napor za vse vpletene, prinese pa tudi dodatne stroške in pogosto manjše prihodke. Zato si je treba v podjetjih prizadevati za čimprejšnjo ponovno vzpostavitev ravnotežja. To lahko pomeni večjo ali manjšo preobrazbo podjetja, a brez njegove vzpostavitve podjetje ne preživi. Eden temeljnih vzvodov stabilnega podjetja je uravnotežena poslovna infrastruktura podjetja. Izkoristite priložnost in se udeležite webinarja z direktorico svetovalne družbe RES-PONS Martino Puc o tem, kako prenoviti poslovno infrastrukturo podjetja in s tem prispevati k vzpostavitvi novega ravnotežja. Sreda, 15. april 2020 / 14.00 do 14.45

Arhiv: Covid-19: Pregled ukrepov EU za boj proti koronavirusu in blaženje posledic krize

Na spletni strani Predstavništva EK v Slovenije je objavljen hiter pregled dosedanjih ukrepov Evropske komisije – večino sta že podprla Svet EU (države članice) in Evropski parlament. Evropska komisija državam nudi polno podporo, spodbuja usklajen pristop in rešitve ter vseskozi poziva k solidarnosti.

Arhiv: Sporočilo župana Mestne občine Nova Gorica voznikom in prevoznim podjetjem iz Nove Gorice

Nagovor župana Mestne občine Nova Gorica, dr. Klemena Miklaviča voznikom in prevoznim podjetjem iz Nove Gorice.

Arhiv: Predlogi GZS za izboljšanje pogojev poslovanja gospodarskih subjektov v času kriznih razmer COVID19

Vabimo vas, da se seznanite s predlogi GZS za izboljšanje pogojev poslovanja gospodarskih subjektov v času kriznih razmer COVID19, ki smo ga 9. aprila 2020 naslovili na predsednika Vlade Republike Slovenije, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministra za finance in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Arhiv: Center za mednarodno poslovanje GZS: napotki za podjetja

Center za mednarodno poslovanje prilagaja svoje aktivnosti v času oviranega poslovanja zaradi »korona-krize« in vam v nastalih razmerah svetuje pri premagovanju ovir za nemoteno poslovanje na tujih trgih. Tekoče objavljamo tudi pridobljena povpraševanja za dobavo blaga in storitev v tujino in posodabljamo poslovne nasvete GZS v času koronavirusa, ki vsebujejo informacije o aktualni zakonodaji, trenutnem stanju na tujih trgih in ukrepih za podjetja. Za vaše komuniciranje s trgom, tako v času nemotenega poslovanja, kot v primeru primanjkljajev ali presežkov v vašem proizvodnem procesu v času epidemije koronavirusa, predlagamo uporabo brezplačne platforme www.borza.org, ki je namenjena slovenskim in tujim podjetjem, ki želijo svoje poslovanje okrepiti preko zanesljive in preizkušene tržne poti.

Arhiv: Brezplačna storitev za hitro izvajanje raziskav med zaposlenimi in strankami: Kako pomembne so za vas vaše stranke? Kako dobro poznate njihove dejanske potrebe?

Pri Artur.com, spletnemu kreatorju anket, so brezplačno pripravili predloge za hitro izvajanje raziskav med zaposlenimi in strankami z namenom pridobivanja informacij, ki jih potrebujejo podjetja za prave odločitve.

Arhiv: ZRSZ: V pripravi nova vloga za uveljavljanje povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo

Dne 7. aprila 2020 je bila dosedanja vloga za uveljavljanje povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo iz poslovnih razlogov umaknjena s portala za delodajalce. V skladu z novo, ugodnejšo zakonodajo, na Zavodu RS Slovenije pripravljajo novo vlogo, ki jo bo možno oddati na portalu ob uveljavitvi novega MEGA zakona (ZIUZEOP). Vse že sprejete vloge bo Zavod upošteval in jih ne bo potrebno na novo vlagati. Vloga za karanteno ostaja na portalu.

Arhiv: FURS: Onemogočena oddaja obrazcev REK-1, PNiPD, OPSVZ, OPSVL in OPSVK

Zaradi prilagoditve nekaterih obrazcev na podlagi interventnega zakona bo oddaja teh obrazcev onemogočena do predvidoma 23. aprila. Delodajalci bodo imeli čas oddati REK-1 obrazce za izplačane dohodke iz delovnega razmerja v mesecu marcu najkasneje do 30. 4. 2020. Oddaja REK-1 obrazca za izplačilo kriznega dodatka (VD 1190) in oddaja obračuna prispevkov za delodajalce, ki niso plačniki davka (PNiPD) bo omogočena v začetku maja.

Arhiv: ZRSZ: Registracija poslovnih subjektov možna le na portalu za delodajalce

Registracija poslovnih subjektov za uporabo elektronskih storitev, med katerimi je tudi oddaja vloge za povračilo nadomestila plače, je do nadaljnjega možna samo na portalu za delodajalce. Pri registraciji poslovnega subjekta na portalu in oddaji elektronskih vlog na podlagi interventnega zakona na ZRSZ zagotavljajo tehnično podporo po telefonu 041 692 283 ali 041 640 947.

Arhiv: Obvestilo poveljnika Civilne zaščite Ajdovščina podjetjem, ki zaposlujejo državljane drugih držav EU in tujce

Poveljnik Civilne zaščite občine Ajdovščina je naslovil poziv podjetjem, ki zaposlujejo delavce iz drugih držav, da bodo morali ti ob povratku nazaj v Slovenijo, v 14-dnevno karanteno (če bodo zdravi) oz. izolacijo (če bodo kazali znake okužbe), pri čemer pa Civilna zaščita Občine Ajdovščina ne bo mogla za vse delavce v karanteni oz. izolaciji zagotoviti nastanitvenih kapacitet. Zato prosijo, da predstavniki podjetij na to opozorite vaše delavce in jim pot domov odsvetujete. Prosijo, da na naslov civilne zaščite: cz@ajdovscina.si, sporočite število zaposlenih, ki se bodo kljub temu odločili oditi iz Slovenije.

Arhivi