Novice


Arhiv: Obvestilo vsem, ki poslujete na območju Občine Ajdovščina

Obvestilo in prošnja župana Občine Ajdovščina, g Tadeja Beočanina vsem delodajalcem na območju Občine Ajdovščina.

Arhiv: Slovenska kmetijska in živilska podjetja so strateškega pomena

"Hrana je strateška dobrina, zato je pomembno, da imamo v vseh časih stabilna kmetijska in živilska podjetja in učinkovit sistem oskrbe z živili," pravi predsednik GZS - Zbornice živilskih in kmetijskih podjetij (GZS-ZKŽP) Janez Rebec.

Arhiv: Gospodarski krog s skupno iniciativo Skupaj solidarni

Organizacije, povezane v Gospodarski krog, Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija, želimo v teh težkih časih povezani pomagati slovenskim državljankam in državljanom, državi, celotni poslovni skupnosti, predvsem pa v sodelovanju tudi našim članom. V sodelovanju med nami in v sodelovanju z državo vas vabimo, da nas obvestite, če ste tudi sami pripravljeni sodelovati in pomagati. Prispevate lahko z materiali in sredstvi, s storitvami, z znanjem in s prostovoljci ter s finančnimi donacijami.

Arhiv: Podaljšanje rokov za oddajo poročil, ki izhajajo iz zahtev ZVO-1 in njegovih podzakonskih predpisov ter Zakona o vodah

GZS je na MOP poslala pobudo za podaljšanje rokov za oddajo letnih okoljskih poročil. Prejeli smo odgovor, da je odlog možen v skladu s 6. členom interventnega Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2. Zakon je bil tema 32. izredne seje državnega zbora, 20. marca 2020. Ministrstvo za okolje in prostor je tudi že pripravilo nova izhodišča k Zakonu za blažitev posledic bolezni COVID-19. Roki glede obveznosti poročanja, vzpostavljeni na podlagi Zakona o varstvu okolja in podzakonskih predpisov, sprejetih na podlagi ZVO-1, ter na osnovi Zakona o vodah, se preložijo tako, da ta obveznost poročanja nastopi v roku dveh mesecev po preklicu izrednih ukrepov zaradi epidemije virusne okužbe SARS-CoV-2 (COVID 19).

Arhiv: Videokonferenca: Krizni odziv v času COVID-19 in po njem

Izbruh COVID-19 je prekinil proizvodnjo in svetovne verige vrednosti z resnimi posledicami za podjetja, stranke in svetovno gospodarstvo. Podjetja se morajo spopasti s tremi dimenzijami krize Covid 19 – z vsemi naenkrat in z vsemi takoj. Izkoristite priložnost in si oglejte videokonferenco z Brankom Žibretom in Markom Derčo iz podjetja Kearney boste spoznali orodja in tehnike, ki jih lahko za lažje izvajanje načrtov hitro uvedemo v katerikoli fazi.

Arhiv: Delovnopravni ukrepi za mala, srednja in velika podjetja

Kateri so možni delovnopravni ukrepi za malo podjetje, npr. v turizmu, ki je moralo zapreti hotel ali lokal? Kaj pa za srednje velika podjetja v storitvah, ki imajo težave v poslovanju zaradi zmanjšanja prihodkov? Katere delovnopravne ukrepe ima na razpolago veliko podjetje v industriji, kateremu so se prihodki razpolovili? Pravna služba GZS je pripravila nabor možnih ukrepov, vključno z obrazci za delo na domu in čakanje ter odredbo o ugotovitvi obstoja višje sile nemožnosti prihoda na delo/opravljanja dela.

Arhiv: Poslovanje Zavoda RS za zaposlovanje v času epidemije koronavirusa

Zaradi epidemije koronavirusa, od 13.3.2020 do preklica Zavod RS za zaposlovanje za stranke ne posluje osebno, ampak preko telefona, nabiralnika, navadne in elektronske pošte.

Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Kakšne razmere so na Slovaškem? Kateri so novi ukrepi v Ruski federaciji? ... Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhiv: Neposredno financiranje podjetij za olajšanje poslovanja v času epidemije COVID-19

V okviru neposrednega financiranja podjetij je na SID banki že na voljo 50 milijonov evrov za kredite, ki so namenjeni predvsem velikim, ter tudi malim in srednjim podjetjem za obdobje naslednjih 6 mesecev, in sicer za zagotavljanje likvidnosti ter ponudbe proizvodov in storitev, povezanih z izvajanjem ukrepov zaradi širjenja SARS-CoV-2. V naslednjem tednu bo SID banka objavila tudi nov program neposrednega financiranja, MSP9, ki bo namenjen izključno samostojnim podjetnikom, malim in srednje velikim podjetjem ter zadrugam. Sredstva kredita v višini od 100.000 € do 7 milijonov € z ročnostjo od 2 do 12 let bodo podjetniki lahko namenili kritju celotnih stroškov poslovanja.

Arhiv: Poziv GZS SPGZ županom Goriške statistične regije za odpis NUSZ podjetjem v času epidemije

Spoštovani, sporočamo vam, da je Severno Primorska gospodsarska zbornica poslala poziv vsem županom v regiji, da v času izrednih razmer odpišejo podjetjem plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Arhivi