Novice


Arhiv: Nove ponudbe Član Članu

Spoštovani, člani GZS so pripravili posebne jesenske ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: Štipenditorji morajo skladu poročati o podeljenih štipendijah za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023

Vsi štipenditorji v Sloveniji, ki podeljujejo štipendije po drugih predpisih in ne po Zakonu o štipendiranju, morajo skladu vsako leto redno poročati o vseh štipendijah, ki jih izplačujejo. To lahko storijo od 1. 9. 2022. Zakonski rok za poročanje za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 pa je najkasneje do 31. decembra 2022.

Arhiv: Davčno finančni regijski dan

Štajerska gospodarska zbornica v okviru Regijskega sveta za davčno in finančno področje letos prvič organizira celodnevni dogodek. Člani Severnoprimorske gospodarske zbornice imate enake ugodnosti pri prijavi kot člani ŠGZ.

Arhiv: STROKOVNO IN DRUŽABNO

Ekipa GZS SPGZ je s člani komisije za inovacije severnoprimorske regije obiskala podjetje HIDRIA d.o.o., kjer so predstavili svoj model inovativnosti.

Arhiv: Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja

Inflacija je tu in z njo tudi višanje obrestnih mer. Marsikaterega podjetnika skrbi, kako bo prišel do virov financiranja za poslovanje svojega podjetja. Do sedaj je bilo relativno preprosto. Pogoji za pridobitev kreditov se bodo zaostrili. Oborožite se z znanjem, kako izboljšati likvidnost podjetja in kako rasti še naprej, tako s pomočjo bank kot s pomočjo alternativnih virov financiranja. V zadnjih letih se je pojavilo veliko možnosti alternativnih virov financiranja. Izbrani strokovnjaki bodo predstavili ta širok spekter možnosti na enem mestu. Z nami lahko preverite, kaj vse je na voljo, da boste lahko za svoje podjetje izbrali najboljše. Spoznajte načine alternativnega financiranja in razširite spekter možnosti za rast vašega podjetja.

Arhiv: Skupaj za Kras

Akcija Skupaj za Kras ni povezala le vseh nas ter slovenskih in evropskih gasilcev, ampak tudi mnogo športnikov, umetnikov, glasbenikov, vinarjev in oblikovalcev, ki so za dobrodelno dražbo podarili izdelke, na katere so posebej ponosni. Vabimo vas, da izberete predmet, ki vas bo navdušil in v primeru uspešne licitacije ostal v trajen spomin na vaš prispevek k obnovi pogorelega Krasa.

Arhiv: Financiranje projektov na področju digitalnih preobrazb

Odprt je razpis za financiranje dejavnosti, ki spodbujajo demokratične in tržne vrednote v okviru digitalnih preobrazb v srednji in vzhodni Evropi, kot odgovor na naraščajoče tveganje neodgovornega ali avtoritarnega digitalnega upravljanja - Rok za oddajo prijav: 30.9.2022

Arhiv: Državno odlikovanje Anki Lipušček Miklavič

Predsednik RS Borut Pahor je na posebni slovesnosti v Predsedniški palači podelil Anki Lipušček Miklavič, dolgoletni direktorici podjetja MLEKARNA PLANIKA d.o.o. Kobarid, državno odlikovanje - red za zasluge za prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije. Čestitamo!

Arhiv: Obisk novega ekonomskega in trgovinskega svetnika LR Kitajske na GZS

Ob nastopu svojega mandata v Sloveniji se je včeraj z generalnim direktorjem GZS mag. Alešem Cantaruttijem srečal g. Li Feng, novi ekonomski in trgovinski svetnik na Veleposlaništvu LR Kitajske v Sloveniji.

Arhiv: Razdelitev dovolilnic za leto 2023

Prevozniki, ki želite letni načrt dovolilnic in CEMT dovolilnic za naslednje leto, morate v skladu z Zakonom o prevozih v cestnem prometu do najkasneje 15. septembra vložiti vlogo za določitev letnega načrta. V vlogi navedite vrste in število želenih dovolilnic.

Arhivi