Novice


Arhiv: Licence za mednarodne prevoze blaga s kombiji

V skladu z evropsko Uredbo 2020/1055 bo od 21. maja 2022 za prevoz blaga z vozili ali s kombinacijo vozil, katerih največja dovoljena masa naloženega vozila presega 2,5 tone, potrebna licenca. Do takrat je licenca obvezna le za vozila, težja od 3,5 tone.

Arhiv: Delodajalske organizacije ponovno podprle predlog Zakona o dohodnini

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na Državni zbor RS naslovile podporo predlogu Zakona o dohodnini, ki naj bi bil obravnavan v DZ še v januarju.

Arhiv: Celosten prenos družinskega podjetja na naslednike_on-line predavanje

Predavanje je namenjeno ozaveščanju podjetnikov o problematiki prenosa družinskega podjetja. Zelo konkretno in skozi primere boste spoznali, na kaj vse je potrebno biti pozoren pred in med samim prenosom družinskega posla na naslednike.

Arhiv: 16. Vrh slovenskega gospodarstva prestavljen na 23. marec 2022

V luči alarmantnega števila okužb s koronavirusom v Sloveniji smo se na Gospodarski zbornici Slovenije odločili, da Vrh slovenskega gospodarstva, ki je bil prvotno načrtovan 29. novembra 2021, PRESTAVIMO na kasnejši datum, in sicer na 23. marec 2022. Vrh slovenskega gospodarstva bo posvečen horizontom prihodnosti. Gospodarstveniki bodo razpravljali o nujno potrebnih ukrepih na štirih ključnih področjih kratkoročnega in srednjeročnega razvoja Slovenije.

Arhiv: FURS: Zakon o spremembah in dopolnitvah ZDDV-1

Obveščamo vas, da je bil dne 7. 1. 2022 v Uradnem listu RS, št. 3/22 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1M. Spremembe začnejo veljati 22. januarja 2022.

Arhiv: Dnevi cepljenja med 13. in 15. januarjem

Časovnice in lokacije, kje se je možno cepiti, bodo objavljene v lokalnih okoljih oziroma lokalnih medijih. Pri odločitvi za cepljenje je ključnega pomena predvsem zaupanje v varnost in učinkovitost cepiv. Zato so strokovnjaki s področja medicine, virologije, farmacije in cepiv pripravili odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s cepljenjem in cepivi proti covid-19.

Arhiv: 8 ključnih poslovnih trendov v letu 2022

Organizacije se danes soočajo z velikimi globalnimi premiki in izzivi, kot so podnebne spremembe ter spreminjanje politične in gospodarske moči, ki se jim morajo ustrezno prilagoditi. Na portalu forbes.com smo našli osem ključnih trendov, ki bodo v letu 2022 organizacijam pomagali, da prilagodijo svoje poslovanje hitro se spreminjajočemu svetu.

Arhiv: Dvig minimalne plače za skoraj 5 % pomeni veliko dodatno obremenitev gospodarstva

Predlagan dvig minimalne bruto plače za 4,9 % je v luči izjemnega dviga cen energentov in surovin še posebej velik izziv za številna podjetja iz energetsko intenzivnih dejavnosti in malega gospodarstva. GZS predlaga sprejem delne subvencije dviga in spremembo osnove za obračun socialnih prispevkov.

Arhiv: EU Business Talks, 18. januar 2022_Nizozemska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 18. januarja 2022 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratna gostja bo Andrea Meddel, lastnica podjetja DURF Financial Planners iz mesta Amersfoort na Nizozemskem. Podjetje svetuje delodajalcem o finančnem (upokojenskem) načrtu svojih zaposlenih. Istočasno za podjetnike in posameznike izvaja storitve finančnega coachinga in odgovarja na izzive kompleksnih finančnih vprašanj.

Arhiv: GZS zadovoljna s posvetom z vlado

»Posvet pri predsedniku Vlade RS pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka po četrtkovem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade RS potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

Arhivi