Novice


Arhiv: EU Business Talks: 23. november 2021 ob 14.00 uri, Švedska

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 16. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Tomas Öhman, lastnik in direktor podjetja Point 65° N Sweden, s sedežem v mestu Solna na Švedskem. Specializirano je za nahrbtnike, kajake in izdelke za veslanje. Njihovi izdelki se prodajajo po vsem svetu, njihov zaščitni znak je inovativnost.

Arhiv: EXPO BUSINESS TALKS, četrtek, 25. november 2021 ob 10h

EXPO2020 Dubaj je oktobra letos odprl svoja vrata številni poslovni javnosti, ki to raznoliko mednarodno stičišče s pridom obiskuje v namene širjenja svoje mreže kontaktov in izkoriščanja poslovnega potenciala. Zalivske države Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati predstavljajo za EU pomembno trgovinsko in naložbeno partnerico. Zato je GZS pripravila pestro paleto aktivnosti za zainteresirana slovenska podjetja. Ena izmed teh je tudi spletni niz dogodkov EXPO BUSINESS TALKS, na katerih vam bodo naši gosti v 30 minutnih pogovorih postregli z izkušnjami poslovanja v Zalivu iz prve roke. Prvi EXPO BUSINESS TALK se bo odvil v četrtek, 25. novembra 2021, ob 10. uri. Svoje poslovne izkušnje in aktivnosti v Zalivu bo takrat z vami delil g. Marko Kavzar iz Gorenja Hisense - Dubaj.

Arhiv: 5 namigov za izboljšanje inovacijske kulture v organizaciji

Gospodarstvo se danes sooča z globalno dinamiko in tehnološkimi spremembami in vse panoge se morajo odzvati na te izzive. Toda, kako v organizaciji ustvariti inovacijsko kulturo? Na portalu https://www.northeastern.edu smo našli pet namigov, ki so vam lahko navdih za izboljšanje vaše inovacijske kulture.

Arhiv: Prave informacije so ključne za vaše poslovne odločitve

Poslovne odnose gradite na pravih temeljih. Prepoznajte svojo tržno moč in poslujte s podjetji, ki so vredna zaupanja. Zaupajte pravim podatkom o podjetjih in jih poiščite na poslovnem asistentu Bizi. Tako boste imeli vse finančne in poslovne informacije vedno na dosegu roke: kontaktne in finančne podatke, blokade TRR-jev, bilanco stanja, izkaz poslovnega izida, bonitetne ocene in prenos bonitetnih poročil, naroke, insolventne postopke, stečaje, vrednost delnic, napredne analize trgov in primerjave podjetij, javne objave in vrsto drugih raznolikih poslovnih vsebin. Preizkusite brezplačni dostop do Bizija.

Arhiv: MDDSZ: Spletna raziskava o nekaterih vidikih delovnih okolij in izkušnjah delavk in delavcev na delovnem mestu

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti želi preučiti nekatere vidike delovnih okolij in izkušnje delavk ter delavcev. Vabi k izpolnjevanju spletne ankete, kar vam bo vzelo 10-15 minut vašega časa. Sodelovanje je prostovoljno in anonimno. Anketo lahko izpolnite do vključno 20. novembra 2021.

Arhiv: Za ogled zaklenjenih spletnih vsebin »Poslovni nasveti v času koronavirusa« potrebna registracija

Vsebine na spletni strani »Poslovni nasveti v času koronavirusa« so odslej zaklenjene in dostopne samo članom GZS. Za dostop je potrebna registracija uporabnika. Ob registraciji svoj uporabniški račun povežete s svojim podjetjem in s tem koristite ugodnosti članstva, tj. možnost dostopa tako do vsebin »Poslovni nasveti v času koronavirusa« kot do zaprtih strani glede na članstvo podjetja v združenjih in zbornicah dejavnosti ter regionalnih zbornicah.

Arhiv: Med ključnimi izzivi v 2022 kadri in cene energentov

»Pomanjkanje zaposlenih, pritisk na rast plač zaradi nizke brezposelnosti, v zadnjem obdobju pa dvig cen energentov in drugih surovin sodijo med ključne izzive, s katerimi se poleg posledic covida-19 sooča slovensko gospodarstvo,« je dejal predsednik GZS Tibor Šimonka na današnjem posvetu o poslovnih izzivih v 2022. Gospodarska zbornica Slovenije se bo zato aktivno zavzemala za iskanje rešitev, ki bi omogočile prijaznejše poslovno okolje in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, tako z vidika ustrezne delovne sile kot konkurenčnih cen energentov in drugih surovin.

Arhiv: Obnašajmo se samoomejevalno!

»Čas je, da se kot družba začnemo odgovorno obnašati. Pričakujem, da bodo podjetja izvajala strogi nadzor nad izvajanjem PCT pogoja, še naprej aktivno spodbujala zaposlene k cepljenju, hkrati pa v največji meri omogočila delo od doma tistim zaposlenim, kjer je to mogoče,« je jasen mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in poziva: »Stopimo kot družba na zavoro in omejimo medsebojne stike povsod, kjer je to mogoče!«

Arhiv: Novembrska ponudba član članu

Spoštovani, člani GZS so ponovno pripravili posebno novembrsko ponudbo.

Arhiv: Nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in ...

Obveščamo vas, da je bil včeraj objavljen nov Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati 12.11.2021 in nov Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki začne veljati 15.11.2021.

Arhivi