Novice


Arhiv: Označevanje kopij papirnatih računov, ki jih po novem ob izdaji ni več treba izročiti končnemu potrošniku

Nov deseti odstavek 81. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) določa, da davčnemu zavezancu za opravljeno dobavo blaga ali storitev ni več treba izročiti računa v papirni obliki končnemu potrošniku, razen če končni potrošnik to zahteva. V skladu s petim odstavkom 6. člena Zakona o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR) mora zavezanec, v primeru ko kupec od njega zahteva izdajo kopije računa, izdati kopijo, ki je enaka originalu, z oznako »KOPIJA« in zaporedno številko kopije računa.

Arhiv: GZS poziva poslance: Ne pokopljite energetsko intenzivnih podjetij, omogočite jim postopen prehod v krožno gospodarstvo!

Danes poslanci v Državnem zboru obravnavajo predlog Zakona o varstvu okolja-2. GZS je včeraj poslanske skupine pozvala, da upoštevajo argumente gospodarstva in ohranijo možnost kritja posrednih stroškov emisij toplogrednih plinov iz sredstev podnebnega sklada tudi v ZVO-2. To nenazadnje vzpostavlja pogoje za prehod v brezogljično družbo in daje podlage za strateško politiko zmanjševanja emisij CO2 v Sloveniji.

Arhiv: Višja strokovna šola CPU vabi na onlline informativni dan 11. in 12. februar 2022

Vabljeni na online informativni dan Višje strokovne šole CPU 11. 2. 2022 ob 16.30 in 12. 2. 2022 ob 12.30. Informativni dan bo organiziran na daljavo, v online učilnico se lahko prijavite 15 min pred pričetkom.

Arhiv: Gospodarsko poslovne informacije Analitika GZS

Gospodarsko-poslovne informacije, ki jih morate vedeti za poslovanje v spreminjajočem mednarodnem in slovenskem okolju. Vabimo vas, da izkoristite možnost brezplačnega dostopa do gospodarsko-poslovnih informacij Analitike GZS do 15. 2. 2022.

Arhiv: Shema pomoči podjetjem je korak v pravo smer

V soboto sta bila na vladi sprejeta Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu ter Zakon o nujnih ukrepih za omilitev posledic zaradi vpliva visokih cen energentov. V današnji izjavi za javnost se je na ta predlog energetskega paketa odzval predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Gospodarska delegacijo v Združene arabske emirate od 13. do 18. marca 2022

V sklopu prizadevanj za pospeševanje internacionalizacije poslovanja in odpiranja novih izvoznih/naložbenih tržišč Primorska gospodarska zbornica organizira v terminu od 13. do 18. marca 2022 gospodarsko delegacijo v Združene arabske emirate z možnostjo B2B srečanj.

Arhiv: Digitalni marketinški pristopi na mediteranskih trgih

Poslovanje s tujimi trgi prinaša različne izzive, katerih morebitne negativne posledice podjetje lahko omili, če se na vstop na tuji trg dobro pripravi. Del priprave je tudi vaša digitalna prisotnost. Da bi vaše spletno mesto izstopalo iz množice, mora biti privlačno ne le za uporabnika, temveč tudi za spletne iskalnike. Poskrbite sami za svojo spletno stran in postavite najpomembnejše temelje za vidnost na Google iskalniku, kar pomeni več obiskovalcev in več strank! Vabljeni na brezplačno on-line delavnico.

Arhiv: Vabimo vas na usposabljanje mentorjev, ki bo na CPU 21. in 23. februarja ter 1. in 8. marca 2022

Pedagoško andragoško usposabljanje za mentorje je namenjeno vsem tistim, ki v podjetjih sprejemajo vajence in dijake na praktično usposabljanje z delom (PUD) in študente višjih strokovnih šol na praktično izobraževanje (PRI). Usposabljanje mentorjev 2021 – 2023 poteka v okviru projekta, ki ga finančno podpira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Zato je za usposabljanje za udeležence brezplačno.

Arhiv: Spletna stran aktualnih razpisov na portalu GZS

Na spletnih straneh GZS so objavljeni zbrani aktualni javni razpisi na nacionalni ravni, torej javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij.

Arhiv: Skupna pobuda za določitev izjeme od karantene na domu, skrajšanje trajanja karantene in pomoč pri nakupu hitrih testov

GZS je v zadnjem obdobju že večkrat pozvala odločevalce k določitvi izjem od karantene na domu in skrajšanju karantene in izolacije ter pomoči pri nakupu hitrih testov. Zdaj pa se je pridružila še skupnemu pozivu interesne skupine delodajalcev v Državnem svetu.

Arhivi