Novice


Arhiv: Japonsko - slovensko tehnološko srečanje

Javna agencija za tehnološki razvoj RS (TIA) v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve RS organizira Japonsko – slovensko tehnološko srečanje, ki bo v sredo, 24. oktobra 2012, na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Vseslovensko poslovno srečanje

Gospodarska zbornica Slovenije s ponosom predstavlja nov koncept pomoči podjetjem pri poslovanju – Vseslovensko poslovno srečanje. Dogodek, ki je prvi tovrstni v Sloveniji, je namenjen vsem slovenskim podjetjem, ne glede na panogo, ki iščejo slovenske kupce, proizvajalce, ponudnike storitev, ali pa zgolj sodelovanje za skupni nastop na domačem ali tujih trgih. Srečanje podjetij bo v ponedeljek, 26. novembra 2012, v dvoranah A, B in C v 1. nadstropju GZS.

Arhiv: 4. številka biltena Go International Slovenia

Izšla je četrta številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Predstavitev novih poslovnih priložnosti v Afriki

V okviru novih poslovnih dogodkov, ki jih na GZS izvajamo pod skupnim imenom Poslovni zajtrki na GZS, smo v sredo, 17. oktobra 2012, predstavili možnosti gospodarskega sodelovanja na trgih Zahodne Afrike: Gvineje Bisau, Gvineje in Gambije. Namen tovrstnih dogodkov je predstavitev možnosti in izkušenj pri poslovanju na manj znanih, a zato nič manj zanimivih trgih, predvsem pa ustvarjanje osebnih kontaktov in izmenjava informacij med udeleženci.

Arhiv: O pravilih poslovanja v Švici

V ponedeljek, 15. oktobra 2012, je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala delavnica o delovnopravnih, carinskih in davčnih vidikih poslovanja s Švico, ki zaradi zasičenosti avstrijskega in nemškega trga postaja vse bolj zanimiva tudi za slovenska podjetja.

Arhiv: Seminar »Opravljanje dejavnosti v tujini – ITALIJA«

Gospodarska zbornica Slovenije 20. novembra 2012 organizira delavnico na temo opravljanja dejavnosti v Italiji. Na delavnici boste izvedeli, kako se načelo prostega pretoka nanaša na izvajanje storitev: kdaj gre za napotitev delavcev v tujino, kakšno pogodbo o napotitvi skleniti z napotenim delavcem, kako je z obdavčitvijo in socialno varnostjo napotenih delavcev ter kakšne pogoje mora izpolnjevati delodajalec, izvajalec storitev v Italiji.

Arhiv: Vprašalnik: internacionalizacija slovenskih podjetij

V Centru za mednarodno poslovanje pri GZS pripravljamo program aktivnosti za leto 2013. Ker se zavedamo, da bomo to najbolje naredili, če se prilagodimo željam in potrebam naših članov, smo pripravili vprašalnik, s pomočjo katerega bomo dobili potrebne povratne informacije.

Arhiv: Alpe Adria logistični kongres

Gospodarska zbornica Slovenije in Koroška razvojna agencija iz Celovca vabita na prvi Alpe Adria logistični kongres, ki bo 14. novembra 2012 v Beljaku. Kongres je namenjen srečanju z avstrijskimi in mednarodnimi strokovnjaki s področja logistike, industrije in politike. Namen kongresa je predstavitev Jugovzhodne regije kot regije prihodnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.