Novice


Arhiv: Jutranja kava z gostom na GZS: BANGLADEŠ

GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, Poslovna oaza (7. nadstropje) sreda, 5. november 2014, od 9.00 do 10.30 Osnovni namen srečanja s slovenskimi podjetji je predstaviti že konkretno identificirane poslovne projekte in priložnosti v bangladeški energetiki. Projekte bo predstavil uspešen bangladeški gospodarstvenik, M. Maksud, direktor podjetja Corona International iz Dhake, ki pri prodoru in širjenju posla na bangladeškem trgu že sodeluje z uspešnima, vodilnima slovenskima izvoznikoma s področja elektro industrije.

Arhiv: Srečanje z indijskimi razstavljavci na MOS-u

Na 47. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju se jemed 10. in 15. septembrom 2014 v okviru indijskega nacionalnega paviljona in pod pokroviteljstvom indijskega ministrstva za podjetništvo National Small Industries Corporation Ltd. predstavilo osemnajst mikro in malih indijskih podjetij s področij kovinsko predelovalne industrije, orodjarstva, IKT, tekstilne industrije, rokodelskih izdelkov in darilnih programov. Ob tej priložnosti je GZS z organizatorjem sejma, Celjskim sejmom, 11. septembra 2014 pripravila interaktivno srečanje z indijskimi razstavljavci ter udeležencem predstavila slovensko poslovno okolje, Luka Koper in Jadroagent International pa sta predstavila svoji podjetji in Slovenijo kot logistično platformo za Centralno in Jugovzhodno Evropo.

Arhiv: Gospodarska delegacija na Dansko

Slovenija je lani na Dansko izvozila za 226 milijonov blaga, izvoz pa se je v primerjavi z letom prej povečal za 6 odstotkov. Danski trg slovenskim izvoznikom nedvomno ponuja še številne priložnosti, predvsem za inovativne in izdelke z višjo dodano vrednostjo. Da bi te priložnosti izkoristili, vas vljudno vabimo, da se v začetku decembra udeležite gospodarske delegacije na Dansko, v okviru katere bodo v Kopenhagnu poslovna konferenca ter individualni (B2B) pogovori z danskimi poslovneži.

Arhiv: ITALIJA – predstavitev jesenskih dogodkov

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v začetku tedna organizirali predstavitev gospodarskih razmer v Italiji ter različnih podpornih dogodkov za pospeševanje poslovanja z italijanskim tržiščem.

Arhiv: B2B srečanje z italijanskimi podjetji

V ponedeljek, 6. oktobra 2014, bo v prostorih GZS v Ljubljani srečanje Business To Business z italijanskimi podjetji iz Furlanije - Julijske krajine.

Arhiv: Predstavitev poslovnih dogodkov v Italiji

Predstavitev možnosti poslovnega sodelovanja z Italijoin poslovnih dogodkov na tem trgu bo v torek, 9. septembra 2014, ob 12. uri na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana B.

Arhiv: Kitajska podjetja na 47. MOS z željo po novih poslih

V Celju bo od 10. do 15. septembra 47. MOS, Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. V 15 sejemskih dvoranah in na zunanjih razstavnih površinah se bo predstavilo več kot 1.500 razstavljavcev iz 30 držav. Skupinsko pa se bodo letos prvič predstavila tudi štiri podjetja iz Kitajske.

Arhiv: Srečanje z indijskimi poslovneži na GZS

Ob obisku indijskih gospodarstvenikov, ki so svoje interese za poslovanje s slovenskimi podjetji združili pod okriljem Indijsko - slovenskega poslovnega foruma, je 3. septembra 2014 na Gospodarski zbornici Slovenije potekalo interaktivno srečanje slovenskih in indijskih poslovnežev. Ob tej priložnosti je bil podpisan tudi sporazum o sodelovanju med Slovensko - indijskim poslovnim svetom in Indijsko - slovenskim poslovnim forumom.

Arhiv: Pogovori z ekonomsko svetovalko v Rusiji

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na ruskem trgu. V ta namen v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organiziramo individualne pogovore z Andrejo Kuzman, ki bo v kratkem nastopila mandat ekonomske svetovalke na Veleposlaništvu RS v Moskvi. Pogovori bodo v torek, 9. septembra 2014, med 9. in 15. uro v sejni sobi 4 (IV. nadstropje) na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Arhiv: Poslovni dogodki na celjskem MOS-u

Med 10. in 12. septembrom 2014 se bodo na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju zvrstili štirje zanimivi poslovni dogodki s področja internacionalizacije, ki jih prireja Center za mednarodno poslovanje pri GZS v sodelovanju s Celjskim sejmom. Interaktivna srečanja med podjetji ter predstavitev aktualnih priložnosti ter ovir pri poslovanju s tujimi trgi bodo rdeča nit tovrstnih srečanj.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.