Zapri

Novice


Arhiv: Glasuj za tvojo naj inovacijo!

Gospodarska zbornica Slovenije bo 26. septembra 2018 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 42 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Inovacije si oglej na spletni strani.

Arhiv: Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise neposrednih posojil na področju gospodarstva

Javni sklad malega gospodarstva Goriške je objavil nove razpise neposrednih posojil na področju gospodarstva in sicer razpis " INVESTICIJSKA POSOJILA ", " POSOJILA ZA RAZVOJNE PROJEKTE " ter " MIKROPOSOJILA ZA MIKRO IN MALA PODJETJA" (letos prvič).

Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za 2018/2019

Na spletni strani Posoškega razvojnega centra (PRC) je bil objavljen Javni razpis za izbor projektov sofinanciranja kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko / študijsko leto 2018/2019. Prijavijo se lahko delodajalci s sedežem na območju ene od 13 občin: Občina Ajdovščina, Občina Bovec, Občina Brda, Občina Cerkno, Občina Idrija, Občina Kanal ob Soči, Občina Kobarid, Občina Miren - Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica, Občina Renče - Vogrsko, Občina Šempeter - Vrtojba, Občina Tolmin, Občina Vipava. , ki v šolskem / študijskem letu izplačujejo kadrovsko štipendijo vsaj enemu kadrovskemu štipendistu po pogojih, ki jih določa ZŠtip-1. Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najdlje do 31.3.2019.

Arhiv: Glasuj za tvojo naj inovacijo!

Gospodarska zbornica Slovenije bo 26. septembra 2018 na Brdu pri Kranju v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologije in SPIRIT Slovenija podelila priznanja za najboljše inovacije 2018. Letos se za zlata, srebrna in bronasta nacionalna priznanja ter diplome poteguje 42 najboljših inovacij iz 13 regij, ki jih ocenjuje posebna strokovna komisija. Tudi tokrat bo podeljeno priznanje za najboljšo inovacijo po izboru javnosti, zato vas vabimo, da oddate glas za najboljšo inovacijo po vašem izboru! Glasovanje bo odprto do 24.9.2018.

Arhiv: PROTEST generalne direktorice GZS

V nadaljevanju pošiljamo protestno pismo generalne direktorice GZS v zvezi z včerajšnjo izjavo Luke Mesca.

Arhiv: Obvestilo: obrazci Potrdilo o poreklu blaga (Cetificate of Origin)

V Sloveniji so trenutno v veljavi trije različni obrazci Potrdilo o poreklu blaga (Cetificate of Origin). Stari obrazci so veljavni še do 1.5.2019.

Arhiv: Pred podpisom koalicijske pogodbe je čas za matematiko

Pred podpisom koalicijske pogodbe od političnih strank bodoče vlade pričakujemo jasne izračune, kaj posamezni predvideni ukrepi pomenijo za vzdržnost javnih financ, gospodarstvo, zaposlene in državljane. Marsikateri ukrep ima namreč ne samo drage finančne učinke, temveč tudi druge negativne posledice.

Arhiv: BREZPLAČNO USPOSABLJANJE MENTORJEV PRI DELODAJALCIH V SEŽANI

Gospodarska Zbornica Slovenije vas vabi na brezplačno usposabljanje mentorjev dijakom oz. študentom za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom oz. praktičnega izobraževanja, ki bo potekalo na PIC-Poslovno inovacijskem centru, ŠC Srečka Kosovela Sežana, Višja strokovna šola, Kraška ulica 2, 6210 Sežana v terminu 8., 9. in 25.10.2018 od 8.30 do 15.00 (24 pedagoških ur). Na Severno Primorski gospodarski zbornici bomo brezplačno usposabljanje mentorjev dijakom oz. študentom izvedli predvidoma v letu 2019.

Arhiv: “Certificate of free marketing” za uvoz blaga v Alžirijo

Izvozniki v Alžirijo morajo poleg ostale dokumentacije predložiti še uradno potrdilo o prostem gibanju blaga »Certificate of Free Marketing«, izdanim v državi izvoza oz. v državi porekla blaga. Na voljo sta predlogi v angleškem v francoskem jeziku.

Arhiv: Digitalizacija ATA zvezka: eATA

Digitalizirani ATA zvezek oz. eATA, carinski dokument, ki omogoča prost pretok blaga med državami za obdobje enega leta, je v fazi razvoja. Predvidoma bo med oktobrom 2018 in marcem 2019 potekalo testiranje digitaliziranega ATA zvezka med štirimi državami, to pomeni zbornicami, carinskimi organi in podjetji, ki ATA zvezke uporabljajo.

Arhivi