Novice


Arhiv: ŽELITE DOSTOPATI DO NOVIH TRGOV? Razvijati nove poslovne priložnosti? CERN predstavlja izjemno poslovno priložnost za SI gospodarstvo

Na potrebe mednarodnih organizacij, CERN, ESA, ITER, FAIR, ESFRI, e-IRG idr., ki skupaj predstavljajo več kot 2mrd v € vreden trg, lahko z vašo ponudbo izdelkov in storitev odgovorite tudi vi. Z njimi lahko pridobivate ključne reference za delo na največjih svetovnih projektih. Vabimo vas, da se prijavite v katalog.

 

Arhiv: Oblikujte zmagovalno strategijo za pridobivanje vajencev!

GZS v sodelovanju s CPI organizira brezplačno delavnico z naslovom Oblikujte zmagovalno strategijo za pridobivanje vajencev, namenjena podjetjem, ki želijo pridobiti vajence in najti način kako čimbolj učinkovito predstaviti svoje podjetje in poklice mladim in njihovim staršem.

Arhiv: DELAVNICA - Kako zgraditi uspešno podjetje

V četrtek 21. junija v Inštitutu MoST pripravljajo interaktivno delavnico Kako zgraditi uspešno podjetje. Delavnica je namenjena tako malim, srednjim kot mikro podjetjem, rdeča nit pa je, kako postati uspešen lastnik, saj je to ključnega pomena za nadaljnji razvoj.

Arhiv: Povpraševanja iz Danske - kovinsko predelovalna industrija

V vednost posredujemo aktualna povpraševanja danskih podjetij po slovenskih outsorcing partnerjih iz kovinsko predelovalne industrije.

Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih (254. JR)

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 18. 5. 2018 na svoji spletni strani in v Uradnem listu RS št. 33/18 objavil Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih, preko katerega lahko zaposleni za neformalna izobraževanja, ki so se jih (ali se jih še bodo) udeležili med 1. 9. 2017 in 4. 9. 2018, pridobijo kar 70% vrnjenih vplačanih sredstev. To velja za samoplačnike, pa tudi za plačila preko s.p.

Arhiv: Dan inovativnosti s podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam / GZS Severno Primorske gospodarske zbornice

Ajdovščina - Na 23. srečanju gospodarstvenikov Primorske, ki ga je severnoprimorska gospodarska zbornica danes pripravila v Ajdovščini, so na forumu spregovorili o t.i. industriji 4.0 oziroma četrti industrijski revoluciji. V nadaljevanju srečanja so podelili priznanja najboljšim letošnjim inovatorjem v regiji.

Arhiv: Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

Izvajanje zakonskih določil na podlagi zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma je za zavezanca zahtevna naloga. ZPPDFT-1 nalaga, da mora zavezanec vzpostaviti ustrezen sistem upravljanja s tveganji, ki vključuje tudi postopek, s katerim ugotavlja, ali je stranka oziroma njen zakoniti zastopnik, pooblaščenec ali dejanski lastnik stranke, politično izpostavljena oseba.

Arhivi