Zapri

Arhiv: Malo gospodarstvo o boljšem dostopu do virov financiranja

Prek 160 gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega, že četrtega, Vrha malega gospodarstva, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Z visokim predstavnikom Evropske komisije ter predstavniki vlade so razpravljali o izboljšanju dostopa malega gospodarstva do nacionalnega in evropskega financiranja ter prednostnih ukrepih vlade RS do konca junija 2016.

Arhiv: Natura 2000 – brez komunikacije med MOP in investitorji

Na včerajšnjem posvetu na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so odgovorni Ministrstva za okolje in prostor (MOP) predstavili Program upravljanja Natura (PUN) 2000 za obdobje 2015-2020.

Arhiv: Gospodarska delegacija na EXPO

Ljubljana, 11. maja 2015 – Delegacija 10 predstavnikov iz lesarskih podjetij in arhitektov jutri odhaja na dvodnevno poslovno-strokovno delegacijo na EXPO Milano 2015. Delegacijo organizirata GZS - Združenja lesne in pohištvene industrije in Lesarski grozd skupaj s SPIRIT Slovenija.

Arhiv: Napovedi makroekonomskih kazalcev SKEP GZS: Zasebna potrošnja in okrepljen izvoz zvišujeta gospodarsko rast

Analitska skupina SKEP GZS na podlagi dosegljivih makroekonomskih podatkov in analize sentimenta po dejavnostih napoveduje v letu 2015 2,1-odstotno gospodarsko rast. Višje ocene glede na zadnjo jesensko napoved so v predvsem posledica spodbudnejših trendov pri dejavnikih, ki vplivajo na zasebno porabo, ki prispeva polovičen delež v BDP. Glavni generatorji optimizma potrošnika bodo nizke obrestne mere, nezadolženost gospodinjstev in izboljšanje stanja na trgu delovne sile.

Arhiv: Slovenska delegacija v Mehiki

Gospodarska delegacija 5 podjetij pod vodstvom predsednika GZS, mag. Sama Hribarja Miliča, se te dni nahaja na poslovnem obisku v Mehiki.

Arhiv: MEMORANDUM MSP "NAJPREJ POMISLI NA MALA IN SREDNJA PODJETJA - TUDI V OBDOBJU FINANČNE KRIZE«

Po razpravi na 2. konferenci za mala in srednja podjetja (MSP), ki jo je organizirala GZS-Podjetniško trgovska zbornica (GZS-PTZ), je Vladi RS kot posebej prioritetne v času gospodarske in finančne krize na področju delovanja malih in srednjih podjetij v Sloveniji (MSP-jev) izpostavila ukrepe na področju dostopa do financ, uvedbe davčnih blagajn, izobraževanja/veščin in internacionalizacije MSP-jev.

Arhiv: Novinarska konferenca: Nacionalni reformni program – kje so pa reforme?

Vlada je v Bruselj poslala Nacionalni reformni program, do katerega je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) kritična, saj je od politike pričakovala, da bo načelne cilje za krepitev konkurenčnosti in zdravje javnih financ v NRP podprla s konkretnimi ukrepi in merljivimi cilji ter odgovornimi nosilci, da ukrepe tudi izvedejo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.