Mediji

Nizka udeležba stavkajočih SKEI

Po trenutnih podatkih s terena v današnji stavki SKEI sodeluje manj kot 5% zaposlenih v kovinski industriji. V podjetjih industrije kovinskih materialov je delo potekalo povsem normalno v podjetjih, ki zaposlujejo več kot 80 odstotkov delavcev. V elektroindustriji so le redka podjetja zaradi današnje stavke ustavila proizvodnjo.

V kovinski industriji na vzorcu podjetij, ki skupaj zaposlujejo 10.600 zaposlenih, stavka le 480 zaposlenih. Na tej osnovi na GZS ocenjujemo, da se je današnje stavke SKEI v tej industriji udeležilo manj kot 5% vseh zaposlenih.

Po podatkih iz velikih in srednje velikih podjetij v industriji kovinskih materialov in livarn delo normalno poteka v okrog 86 % podjetij po vrednosti prodaje za leto 2011 oziroma 80 % po zaposlenih.

V elektroindustriji so po naših informacijah le redka podjetja zaradi današnje stavke ustavila proizvodnjo.

Na GZS glede na navedene podatke ugotavljamo, da stavka SKEI še zdaleč ni tako množična, kot je bila napovedana. Če bi bila uresničena v celotnem sektorju, bi povzročila najmanj 51 milijonov evrov izpada prihodka in več kot 12 milijonov evrov dodane vrednosti.

Več informacij je v pripetem dokumentu.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.