Mediji

Indija: Podpisani pismi o nameri in memorandum o sodelovanju

Agra, 28. januar 2013 – Slovenski podjetji podpisali pismi o nameri z indijskimi partnerji, Gospodarska zbornica pa memorandum o sodelovanju s Konfederacijo indijske industrije. Dogodku sta prisostvovala tudi minister mag. Žerjav in indijski minister za trgovino, industrijo in tekstil Sharma.

V okviru Partnership Summita 2013, vodilnega mednarodnega srečanja investitorjev, ki ga organizirajo indijsko ministrstvo za trgovino in industrijo, indijska vlada in Konfederacija indijske industrije (CII), sta danes v Agri slovenski podjetji Letrika d.d. in Kolektor Group d.o.o. s svojimi indijskimi partnerji podpisali pismi o nameri o ustanovitvi lokalnega podjetja s skupnim vlaganjem, GZS pa je podpisala memorandum o sodelovanju s Konfederacijo indijske industrije (CII).

Podjetji Kolektor Group in CMC sta s podpisom pisma o nameri postavili temelj za prihodnji sporazum delničarjev, s katerim bo Kolektor Group prevzel 51% delež v CMC.  o načrtih za naslednjih 5 let se bosta obe strani zavzemali za 3 do 4-kratni dvig prihodkov glede na sedanje prihodke indijske družbe. V ta namen bodo zaposlili dodatnih 100 delavcev, Kolektor pa bo doprinesel tudi novo tehnologijo za izdelavo malih komutatorjev, kasneje pa tudi za druge avtomobilske aplikacije. Kolektor Group vidi velike poslovne priložnosti v Indiji, ki sodi med rastoče trge današnjega svetu. Gre za zadnji največji trg, kjer Kolektor doslej ni investiral v proizvodnji obrat. Cilj svoje strategije internacionalizacije bo s to naložbo izpolnil.


Na fotografiji: podpis pisma o nameri -
Stojan Petrič, Kolektor Group z indijskim partnerjem

Podjetji Letrika in Roots Industries India Limited pa sta se z memorandumom dogovorili, da bosta v okviru sodelovanja ustanovili joint venture podjetje v Indiji z namenom proizvodnje in prodaje zaganjačev in alternatorjev.


Na fotografiji: podpis pisma o nameri -
Edvin Sever, Letrika z indijskim partnerjem

Več informacij je v pripetem dokumentu.

Dodatne informacije: mag. Tajda Pelicon, Služba za strateško komuniciranje


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.