Mediji

Arhiv: Sedem dnevni plačilni roki za proračunske uporabnike zasebnim podjetjem

Evropska konfederacija malih podjetij – ESBA, katere članica je tudi Podjetniško trgovska zbornica, je pozvala vse javne organe na lokalni, nacionalni in ravni EU po Evropi, naj se odzovejo na finančno stisko, ki je posledica krize zaradi omejitev, sprejetih za preprečevanje širjenja COVID-19. V ta namen je izvedla kampanjo »Pay in 7«, v okviru katere spodbuja vse javne plačnike, da plačajo svoje račune v 7 dneh namesto 30-ih in s tem spodbudijo denarni tok in s tem spodbudijo delovanje mikro in malih podjetij.

Zakonodajalec v Sloveniji je sledil dani pobudi in v Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) v 64. členu določil sedem dnevne plačilne roke za proračunske uporabnike zasebnim podjetjem. Na podlagi tega je Ministrstvo za finance pripravilo tudi navodilo za proračunske uporabnike državnega proračuna, ki se analogno uporablja tudi za proračunske uporabnike občinskih proračunov.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja s področja delovne zakonodaje, likvidnosti in financ, pa tudi splošne poslovne nasvete in informacije …

Dostop do portala

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.