Mediji

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Kot lansko je tudi letošnje leto posebno. Minilo je namreč v duhu epidemije, kateri se tudi inovatorji niso mogli izogniti - tako imenovana nova realnost, pa vendar je bila velika večina inovacijskih projektov odlično pripravljenih, kar je bistvenega pomena za dobro in jasno predstavitev ter ocenjevanje. Na razpis za podelitev priznanj najboljšim inovacijam Gorenjske za leto 2021 se je odzvalo 10 podjetij, s skupaj 11 prijavljenimi inovacijskimi projekti. Za podelitev priznanj so se upoštevali projekti, ki so vsebovali kriterij odličnosti in učinkovitosti, ter so obenem uspešno uporabljeni v praksi. V nagrajenih inovacijskih projektih je sodelovalo preko 70 imenovanih inovatork in inovatorjev ter več skupin.

Da je Slovenija dežela inovatorjev, potrjujejo tudi podatki. Global Innovation Index (GII) uvršča svetovna gospodarstva glede na njihove inovacijske zmogljivosti. Cilj GII, ki ga sestavlja približno 80 kazalnikov, združenih v vložke in izhode za inovacije, da bi zajeli večdimenzionalni vidik inovacij. Slovenija se je uvrstila na 32. mesto med 131 gospodarstvi, predstavljenimi v GII 2020. Relativne konkurenčne prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v človeških virih, v investicijah podjetij v raziskave in razvoj ter v poslovnem okolju, prijaznem do inovativnosti.

Zbrane inovatorje so nagovorili gostiteljica Janka Planinc, predsednica Upravnega odbora pri Regionalni zbornici Gorenjska, mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, in Stanislav Jakelj, predsednik ocenjevalne komisije pri GZS Kranj.

V Elanu smo slišali misel, ki si jo velja zapomniti: Užitek je treba jemati resno, kajti svet bi bil brez njega en sam dolgčas. In vse dobre stvari vedno nastanejo iz ljubezni, veselja in predanosti.

Prejemniki priznanj

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.