Mediji

Arhiv: Na srečanju o izkušnjah in dobrih praksah zaposlovanja filipinske delovne sile

Osemdeset predstavnikov slovenskega gospodarstva se je danes udeležilo dogodka Zaposlovanja kvalificirane delovne sile iz Filipinov na Gospodarski zbornici Slovenije. Lastne izkušnje in dobre poslovne prakse glede obravnavane tematike sta z udeleženci delila direktor Skupine SIGR BIZJAK, Grega Bizjak in Kay Quintos, predsednica PNI International Corporation in nosilka številnih drugih funkcij, med drugim tudi podpredsednika Združenja filipinskih zaposlitvenih agencij.

Z današnjim srečanjem smo nadgradili niz prizadevanj in aktivnosti, ki smo jih s Filipini pričeli izvajati že leta 2019, ko smo v Ljubljani organizirali prvo informativno srečanje slovenskih podjetij s predstavniki Združenja filipinskih zaposlitvenih agencij. Temu so sledila poslovna srečanja slovenskih podjetij s filipinskimi zaposlitvenimi agencijami v Manili v letih 2019 in 2022.

GZS si sicer v širšem kontekstu tematike zaposlovanja tujcev vseskozi prizadeva (več) za oblikovanje konkretnih predlogov sprememb Zakona o tujcih v korist poslovnega delovanja slovenskih podjetij ter iskanje rešitev za pohitritev in poenostavitev postopkov zaposlovanja tujcev.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.