Mediji

Arhiv: Počena tirnica na naši edini železniški povezavi z zalednimi trgi

Na Združenju za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije smo bili danes s strani naših članov obveščeni o počeni tirnici na koprski progi, kar bo posledično povzročilo zaprtje te enotirne železniške proge za dve uri, zaradi obnovitvenih del. Konkretni primer potrjuje nujnost izgradnje II. tira na naši edini železniški povezavi z našimi zalednimi trgi, kot so Avstrija, Madžarska, Slovaška, Češka, itd. Nastalo gospodarsko škodo našim podjetjem in njihovim strankam, zaradi takšne nepredvidene okvare na železniški povezavi, nihče ne upošteva pri finančni konstrukciji za izgradnjo drugega tira. Odločevalcev to očitno ne zanima, saj strošek ni stvar državnega proračuna.

Arhiv: Znani letošnji najboljši računovodski servisi

Zbornica računovodskih servisov (ZRS) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je v okviru svojega 17. Kongresa izvajalcev računovodski storitev osmič podelila nagrade Naj računovodski servis. Nagrado Naj računovodski servis leta 2015 so prejeli računovodski servisi Karmen d.o.o. iz Lukovice v kategoriji Mali, Replika d.o.o. iz Ljubljane v kategoriji Srednji in Unija računovodska hiša d.d. iz Brezovice pri Ljubljani v kategoriji Veliki.

Arhiv: 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Med 8. in 9. oktobrom v Laškem poteka 17. Kongres izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji Zbornice računovodskih servisov (ZRS), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Ustanovljena INICIATIVA ZA MODERNIZACIJO ŽELEZNIŠKE INFRASTRUKTURE V R. SLOVENIJI

Iniciativa za modernizacijo železniške infrastrukture v Republiki Sloveniji je v zvezi z najbolj perečo problematiko železniške infrastrukture, potrebe po izgradnji II. tira Koper – Divača sprejela naslednja sklepa:

Arhiv: ECOTROPHELIA EUROPE

Evropsko tekmovanje za študente s področja inovacij v živilstvu. Za naziv najboljše inovacije v živilstvu 2015 se bo potegovalo 16 evropskih držav!

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.