Mediji

Arhiv: Dvig minimalne plače v razmerah covid-19 bo ogrozil delovna mesta tudi v kovinsko predelovalni industriji

Podjetja, člani Združenja kovinskih materialov in nekovin pri GZS pričakujejo, da se jim bodo letos čisti prihodki od prodaje v povprečju znižali za 27,2 %. Kar 81 % podjetij bo beležilo upad prodaje. Izredno zahtevne razmere na svetovnih trgih, kamor podjetja plasirajo tri četrtine svoje proizvodnje, so posledica covid-19 pandemije, zato po prepričanju upravnega odbora združenja razmere kličejo po nujni enoletni zamrznitvi novele Zakona o minimalni plači. Člani združenja so prepričani, da se je v času spopadanja s pandemijo vredno boriti za vsako delovno mesto.

Arhiv: Skupščina GZS o digitalni preobrazbi in aktivnostih GZS

Skupščina GZS o digitalni preobrazbi in aktivnostih GZS Ljubljana, 9. december 2020 – Člani Skupščini GZS so na današnji e-seji obravnavali Umarjevo Poročilo o produktivnosti 2020. Razpravljali so tudi o problematiki minimalne plače ter sprejeli Plan dela GZS za leto 2021.

Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja, je nujno sprostiti gospodarstvo, ne pa zaostriti ukrepe

Cilja sproščanja: z okrepljenimi hitrimi testi bistveno bolj in hitreje zajeziti epidemijo kot v zadnjih tednih, obenem pa takoj sprostiti nekatere dejavnosti že pred novim letom.

Arhiv: GZS pripravila predloge 13 sistemskih ukrepov za #PKP7

Gospodarska zbornica Slovenije je Vladi RS posredovala predloge ukrepov, za katere je prepričana, da jih je potrebno vključiti v 7. protikoronski zakonodajni paket.

Arhiv: UO GZS o protikriznih ukrepih in aktivnostih GZS

Ljubljana, 2. december 2020 – Člani UO GZS so na današnji e-seji obravnavali vladne ukrepe v okviru protikoronskih zakonodajnih paketov ter problematiko minimalne plače. Sprejeli so tudi predlog Plana dela GZS za leto 2021, ki so ga posredovali v potrditev Skupščini GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.