Mediji

Arhiv: Delodajalske organizacije in zbornice nasprotujejo izjavi v noveli zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina

5 delodajalskih organizacij in zbornic je glede novele zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina na predsednika Vlade RS, ministra za finance in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo naslovilo pismo, v katerem so ponovno protestirale proti določilu v noveli zakona, ki od potencialnih upravičencev za pomoč zahteva podpis izjave, da upravičenec cen svojih proizvodov/storitev, zaradi dviga cen elektrike in zemeljskega plina ni dvignil za več kot 10 %. Odločevalce so pozvale k takojšnjemu popravku zakonodaje.

Arhiv: GZS obžaluje, da je sporna izjava ostala v noveli zakona o pomoči gospodarstvu

Ljubljana, 6. oktober 2022 - »Na Gospodarski zbornici Slovenije smo razočarani nad tem, da je v noveli Zakona o pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina, ki ga je danes sprejel Državni zbor, ostalo določilo, ki od prosilcev za pomoč zahteva podpis izjave, da upravičenec cene svojih proizvodov oziroma storitev, zaradi dviga cen električne energije in zemeljskega plina, ni dvignil za več kot 10 odstotkov. Podjetja, ki so člani GZS, tako izjavo razumejo kot nezaupnico gospodarstvu in kot nerazumna birokratska omejitev, ki bo marsikatero podjetje odvrnila od prošnje za pomoč,« je sprejem novele komentiral predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Zakaj je bonitetna ocena podjetja ključna za vaše poslovanje?

Zaupanje in kredibilna informacija o dobrem stanju in dobrih poslovnih navadah podjetja sta za kupce, partnerje in stranke izjemnega pomena. Gospodarska zbornica Slovenije odličnim srednjim in malim podjetjem nudi znak odličnosti Excellent SME Slovenia. O tem, kaj so odlike certifikata, spregovori Kaja Konda, vodja projekta Excellent SME Slovenia pri GZS, v svojem Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Na Dnevu najboljše prakse o agilni in digitalni proizvodnji ter pametni logistiki

Ljubljana, 5. oktober 2022 - 11. Dan najboljše prakse, ki je po covidnem obdobju letos spet potekal v živo, je bil namenjen izmenjavi dobrih praks s področja pametne logistike v proizvodnji. Na konferenci, ki jo je organizirala GZS - Zbornica elektronske in elektroindustrije, je več kot 70 udeležencev prisluhnilo primerom rešitev za agilno in digitalno proizvodnjo, dobavne verige ter za tehnološko preobrazbo v svet pametne logistike. Predstavili so jih mednarodni in domači strokovnjaki.

Arhiv: Gospodarski forum Koroške 2022 in srečanje podpornega okolja za podjetništvo

Center Kope, 28. 9. 2022 – Koroški gospodarstveniki so na včerajšnjem gospodarskem forumu razpravljali o trenutno najbolj aktualnih izzivih in možnih ukrepih za izboljšanje poslovnega okolja. V središču razprave je bila situacija v zvezi z energenti v gospodarstvu. Dogodek z več kot 100 udeleženci, med katerimi so bili poleg gospodarstvenikov tudi mnogi koroški župani, je organizirala Koroška gospodarska zbornica v sodelovanju s SPOT svetovanje Koroška.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.